OLJE OG GASS

Ønsker utredning om Lofoten-olje

73 prosent av befolkningen sier ja til å utrede konsekvensene ved leting av olje og gass utenfor Lofoten, men bare 55 prosent tror petroleum og fiske kan leve side om side.
73 prosent av befolkningen sier ja til å utrede konsekvensene ved leting av olje og gass utenfor Lofoten, men bare 55 prosent tror petroleum og fiske kan leve side om side. Bilde: Leif Hamnes
Mona StrandeMona StrandeJournalist
14. jan. 2010 - 08:16

Det kommer fram i en fersk meningsmåling Synovate har utført for Oljeindustriens Landsforening (OLF).

– Undersøkelsen viser at folk tenker fornuftig og ønsker mer kunnskap før det sies ja eller nei til leting i disse områdene, sier administrerende direktør Gro Brækken i OLF til Avisenes Nyhetsbyrå.

– Falskt flagg

Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken mener derimot at oljeindustrien seiler under falskt flagg når de går inn for at det skal innhentes mer kunnskap.

– Nylig avgått OLF-sjef Per Terje Vold sa i fjor at en konsekvensutredning er synonymt med en åpningsprosess. De fleste tidligere slike utredninger har ført til åpning, sier Haltbrekken, som ikke tror folk ville vært like positive om de ble spurt rett ut om de ønsket oljeutvinning.

Menn mest positive

På spørsmål om de tror petroleumsindustrien og fiskerinæringen kan leve side om side i nord er det langt færre som svarer ja, nærmere bestemt 55 prosent. Kvinner og unge har enda mindre tillit til en slik sameksistens.

Nestleder Marius Holm i Bellona ser dette som et uttrykk for skepsis til en eventuell oljeutbygging utenfor Lofoten og Vesterålen, skriver Stavanger Aftenblad. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.