Ønsker skattefritak for klimatiltak

Ønsker skattefritak for klimatiltak
Sven Mollekleiv, direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas DNV Bilde: Jannicke Nilsen

40 millioner kroner er satt av til DNVs nye frynsegode, som er et forslag fra de ansatte selv.

For å gjøre seg fortjent til 10.000 kroner fra arbeidsgiveren, må de ansatte selv investere minimum en tredjedel av støttebeløpet. Pengene brukes til utslippsreduserende tiltak som elbil, varmepumper eller lignende.

Utfordrer Kristin

DNVs direktør for samfunnskontakt, Svein Mollekleiv, tror gjennomslagskraften til tiltaket vil bli langt større om han får finansminister Kristin Halvorsen (SV) med på laget. DNV har derfor sendt brev til departementet der man spør etter skattefritak for ordningen, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi regner med at tiltaket blir sett postitivt på, og at det ikke skal belastes med skatt. Jeg hører hva Kristin Halvorsen sier om klima. Nå får vi se hva hun gjør, sier Mollekleiv.

Ingen lovnader

Statssekretær Geir Axelsen i Finansdepartementet opplyser at Veritas' henvendelse ikke er formelt behandlet ennå, og er ikke uten videre villig til å love bort skattefritak, tross gode hensikter.

- På generelt grunnlag vil jeg si at det i skattesystemet er et godt utgangspunkt at alle former for avlønning skattlegges likt, sier han.

Les mer om: