T2

ONS – oljemesse og fornøyelsespark

Mona StrandeMona StrandeJournalist
25. aug. 2006 - 10:12

Det første som møtte oss var et stort folkehav. Her var det tydelig at noe var på gang. ONS «Bridging the energygap» skunne man lese på plakater og bannere, og uten «fagbriller» kunne man kanskje tenke at her var det noen som ville sørge for at vi skulle bruke masse energi.

Og mulighetene for det var mange.Besseggen på flatmark

For det første var messeområdet så stort at antall skritt vi nedla i løpet av en dag helt sikkert kunne likestilles med en tur over Besseggen.

Ville du være ekstra sporty, hadde denne fornøyelsesparken i tillegg flere attraksjoner som økte pulsen.

Vinteridrett

E.on Ruhrgas hadde for eksempel en skiskytingssimulator. Med bena plantet på to treski måtte du gå så fort du kunne. Fremgangen kunne følges i digital versjon på en storskjerm, og da du kom til standplass, løftet du geværet og siktet på blinkene over skjermen.

Mer vinteridrett ble tilbudt ved nabostanden til Verbundnetz Gas, som hadde egen bobsimulator.

På samme stand kunne du i tillegg få trykt opp en egen t-skjorte med bilde av deg selv blant troll og norsk natur, og teksten «greetings from Norway».

8000 jordkloder

Dersom du beveget deg inn i hall G, er det stor sjanse for at et hav av oppblåsbare jordkloder fanget din oppmerksomhet. «Alle» i denne hallen så ut til å bære på en jordklode i badeballstørrelse.

Falck Nutec hadde nemlig med seg til sammen 8000 jordklode-badeballer til ONS, og de hadde nærmest fulltidsjobb med å få delt ut så mange som mulig før messeslutt senere på dagen.

Aldri tørst

Ble du tørst på din ferd gjennom messeområdet, manglet det ikke på alternativer. Enten du vile ha vann, brus, kaffe, øl eller cocktails, sto flere utstillere i kø for slokke tørstendin.

Verbundnetz Gas hadde en stor cocktailbar, og enkelte, som National Oilwell Cargo, hadde en to-etasjes stand med egen bar på øvre plan.

Vomfyll

Om du ikke ble mett av chips, sjokolade, drops og frukt, som et stort antall stands serverte, kunne du også få mer kraftig vomfyll enkelte steder.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

På Vetcos stand hadde de et eget kjøkken, med kokker i skyhøye hvite hatter, som mer enn gjerne mettet sultne mager.

Et annet alternativ var fellesstanden til Møre og Romsdal fylke og Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner. Der ble det servert lokal tradisjonsmat, mens rommet ble fylt av sang og keyboardmusikk fra en liten scene.

Crazy Engineers

Du hadde også muligheten til å overvære flere show. Norsk Hydro viste filmer om Ormen Lange i 3D, og Statoil hadde flere show med ballett og annen dans. Du kunne også prøve deg på oljeboring eller andre typer digital manøvrering på en rekke ulike stands. Eller se hvor langt du kom på Norsk Hydros spilleautomat «Crazy Engineers».Give-aways

Flere arrangerte også konkurranser hvor du fikk testet dine kunnskaper eller praktiske ferdigheter, og kjempet om din interesse ved å overgå hverandre i premiering. Give-aways og reklamepakker florerte, og også på dette punktet var det stor konkurranse blant utstillerne om å være best.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.