KARRIERE

– ONS er drømmejobben

NYTT: Leif Johan Sevland har vært ordfører i Stavanger i 16 år. 1. mars 2012 blir han administrerende direktør for ONS.
NYTT: Leif Johan Sevland har vært ordfører i Stavanger i 16 år. 1. mars 2012 blir han administrerende direktør for ONS. Bilde: Scanpix
Dag Yngve Dahle
3. aug. 2011 - 13:56

FAKTA

Navn: Leif Johan Sevland

Alder: 49 år

Stilling: Ordfører i Stavanger

Utdanning: Tre år med samfunnsfag ved Høgskolen i Stavanger (nå UiS)

Ordføreren i Stavanger har en jobb mange kunne tenke seg å ha. I Teknisk Ukeblads intervjuserie om arbeidsliv betegner Sevland likevel stillingen som sjef for olje-, gass- og energimessa ONS som den ideelle jobben.

– Ingeniører og økonomer bør slutte å slåss

Hvordan fikk du din første jobb?

Min første jobb var som sommervikar på Norsk Hydro, Karmøy Fabrikker. Jeg tok kontakt med bedriften og spurte om de hadde behov for en vikar. Det var en hyggelig og god erfaring. I påvente av førstegangstjeneste var det et halvår med midlertidige jobber, deretter ble jeg ansatt som fylkesformann/fylkessekretær i Rogaland Unge Høyre. Dårlig lønn, masse arbeid og ufattelig lærerikt og morsomt.

Hva er den beste måten å skaffe seg jobb på?

Jeg har nå vært i samme jobb i 16 år og har ikke så veldig mye personlig erfaring med det å skaffe meg jobb. Jeg tror det er viktig å gjøre en god jobb der man er og at fremtidige arbeidsgivere er kjent med det. Et godt nettverk er selvsagt også positivt. Når jeg skal rekruttere, legger jeg blant annet vekt på at vedkommende er i stand til å stå i jobber over tid.

BILDESERIE: Kongen av ONS

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

1. mars 2012 begynner jeg som ny administrerende direktør for ONS. Det er drømmejobben! Jeg hadde flere henvendelser etter at jeg valgte å trekke med som ordfører, og gikk for det jeg hadde aller mest lyst til å jobbe med.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Det har jeg aldri reflektert over. Jeg trives med det jeg arbeider med, og fokuserer på det positive.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg har mange gode minner, men håper likevel at de beste minnene fra yrkeskarrieren ligger foran meg. Jeg passerer 50 år i 2011 og håper å kunne jobbe lenge.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Vi kan være stolte av mye i norsk arbeidsliv. En enda mer aktiv holdning for redusert sykefravær ville vært positivt.

Sevland ny ONS-direktør

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.