MOBIL

One X+ er lansert

Mer kraft og dobbelt så mye lagringsplass. 

2. okt. 2012 - 13:34
Vis mer

HTC har allerede levert en av de beste telefonene vi har testet i år - toppmodellen One X, og nå har de kommet med det man kan kalle en "semioppfølger": One X+. 

LES OGSÅ: Test av HTC One X

Betydelig ytelsesøkning

Oppgraderingen er mer omfattende enn den vi så da HTC i fjor slapp løs den trimmede Sensation-modellen Sensation XE. Den gang var det bare snakk om en lett oppklokking av prosessoren og et større batteri som kompenserte for det økte energibehovet. 

I One X+ får du litt mer å tygge på. Istedenfor å bare skru opp prosessorhastigheten har HTC gått for en hakket nyere variant av Nvidias Tegra 3-brikke - AP37 (originalen hadde AP33). 

Forskjellene her er at de fire hovedprosessorkjernene nå kan smelle av 1,7 GHz, mot originalens 1,5 GHz. Den femte støttekjernen står fremdeles på 500 MHz. 

I tillegg er det blitt satt mer strøm på grafikkprosessoren. Denne makset tidligere ut på 416 MHz, og er nå økt til 520 MHz.

Ifølge HTC skal den nye motoren gi One X+ en ytelsesøkning på hele 27 prosent sammenlignet med originalen. 

Kraftigere maskinvare krever selvsagt mer energi, noe HTC har løst ved å øke batterikapasiteten fra 1800 til 2100 mAh. Så lenge du ikke presser maskinvaren burde dette tilsi at du får bedre batteritid.

Ifølge HTC skal taletiden være økt med 37 prosent, og du kan også forvente lenger brukstid ved surfing og avspilling av musikk og video. 

Akkurat batteritiden var for øvrig et av de store ankepunktene da vi testet originalen. 

Dobbelt så mye lagringsplass

En annen svakhet i One X er mangelen på minnekortstøtte, men den veide til en viss grad opp for dette ved å levere 32 GB internminne. I One X+ blir problemet enda mindre, for denne kan du også få kjøpt med en kapasitet på 64 GB. 

Telefonen kommer også med en oppdatert versjon av Sense 4.0, kalt Sense 4+. Blant nyhetene i denne utgaven er muligheter for å sette opp telefonen direkte fra nettleseren på den vanlige PCen din. 

Android-versjonen er 4.1 JellyBean. 

LES MER: Dette er nytt i Android 4.1

Kommer denne måneden

HTC One X+ kommer i butikkene allerede denne måneden. Vi tok kontakt med HTC for å forhøre oss om pris, men den var fremdeles ikke klargjort.

Både One X og One S får forøvrig Android 4.1 og Sense 4+ på samme tidspunkt som One X+ dukker opp i butikkhyllene. 

Kilde: HTC (Pressemelding)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.