APPS

Omtale: Swiftkey 3.1

Android-app: Dette er det beste skjermtastaturet du finner i dag.

21. des. 2012 - 12:15
Vis mer

Samme hvilken mobilplattform du går for finnes det argumenter for og imot å velge akkurat den. For eksempel veier det for mange tungt at du kan tilpasse Android-plattformen stort sett slik du vil. 

Og grunnen til at det i det hele tatt er et bra argument, er at noen tar seg tid til å lage alternative løsninger til menysystemer, innstillinger og basisprogramvare som ofte er bedre enn det produsentene selv greier komme opp med.

Swiftkey er et bra eksempel. Dette har vært vårt foretrukne Android-tastatur i flere år, og selv om vi i perioder har prøvd ut andre løsninger har vi alltid kommet tilbake.

LES OGSÅ: Slik får du et bedre tastatur

Knall ordbok

Vi skal på ingen måte påstå at produsentene selv ikke leverer veldig bra tastaturløsninger, men ingen av dem har like mye funksjonalitet som Swiftkey.

For eksempel er ordbok-funksjonen suveren. Her kan du hente inn det du skriver både på Facebook, Twitter og Gmail, og har du en blogg kan du til og med fore appen med ord ved å legge inn RSS-feeden.

Du har altså på plass en fyldig database med skrivestilen din på null komme niks.

Vi liker også at appen ikke bare lærer seg hvordan du skriver ord, men også lærer hvordan du bygger opp setninger. Etterhvert begynner telefonen din på magisk vis å gjette hvilket ord du skal bruke uten at du trenger skrive inn første bokstav - med skremmende lav feilprosent.

Omfattende personaliseringDu kan velge mellom en rekke forskjellige stiler - perfekt for deg som liker å sette ditt eget preg på telefonen.

I tillegg til å gi deg et flott verktøy i ordboken, lar Swiftkey deg stille inn en rekke preferanser. Vi skal ikke gå inn på alt, men kan nevne at du for eksempel kan få mellomromtasten til å sette punktum når du "dobbeltklikker" på den, du kan stille høyden på tastene og du kan aktivere eller deaktivere en egen tast for stemmegjenkjenning.

Mange vil nok også sette pris på muligeheten til å velge mellom flere forskjellige tema (bildet ovenfor), og i den nyeste 3.1-versjonen har du fått enda flere enn tidligere. Dette kan være med på å sette prikken over i-en dersom du for eksempel holder på å tilpasse et alternativt menysystem.Med Swiftkey kan du stille på det meste.

Verdt pengene

Vi har hatt god tid på oss til å bli vant med Swiftkey, noe som muligens også er årsaken til at vi ikke greier gi slipp på dette tastaturet. Vi kan uansett anbefale denne appen på det varmeste, og i skrivende stund får du fullversjonen til halv pris - nærmere bestemt 11,50,-

Samtidig vet vi at mange der ute sitter på sine egne favoritter. Og de kan du gjerne dele med deg i kommentarfeltet!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.