OFFSHORE

Omfattende Oseberg-utskifting

Etter 15 års drift, er deler av utstyret på Oseberg modent for utskifting. Foto: Terje Knutsen/Norsk Hydro
Etter 15 års drift, er deler av utstyret på Oseberg modent for utskifting. Foto: Terje Knutsen/Norsk Hydro Bilde: Terje Knutsen

Dette er en omfattende oppgave. Feltsenteret kontrollerer alle de forskjellige plattformene på Oseberg-feltet og er en av de største kontrollromsinstallasjonene i Norge.

Systemet - som går under navnet DisCos - er i utgangspunktet komplisert. Det er et to ut av tre avstemningssystem for sikkerhet, dvs. at all instrumentering er tredoblet og minst to instrumenter må gi signal før alarm gis.

Dette er plasskrevende og krever et stort vedlikehold.

Hydro har bedt Siemens om å vurdere om enklere systemer kan innføres. Selve utskiftingen vil ikke bli gjort før i 2004 hvor arbeidet må gå parallelt med full produksjon og helst uten produksjonsstans.

Det er snart 15 år siden feltet kom i drift og det blir stadig vanskeligere å få tak i reservedeler. Ikke minst er det mange elektroniske komponenter som ikke lengre er tilgjengelig.

Derfor har Norsk Hydro satt i gang arbeidet med å skifte ut hele installasjonen til nyere og mindre plasskrevende teknologi.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.