OLJE OG GASS

Ombygging av Edvard Grieg skal gjøre det lettere å bygge ut små oljefelt

Plattformen modifiseres for flere hundre millioner kroner.

Edvard Grieg-plattformen.
Edvard Grieg-plattformen. Foto: Lundin
16. okt. 2018 - 16:22

Rosenberg i Stavanger har fått oppdraget med å modifisere Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen. Kontrakten sikrer på det meste arbeid til 150 personer.

Det er Lundin Norway og lisenspartnerne i lisens PL338 som har gitt Rosenberg WorleyParsons oppdraget med modifikasjonsarbeid på Edvard Grieg-plattformen for å klargjøre den for å ta imot og prosessere olje og gass fra nærliggende felt, ifølge en pressemelding fra Lundin Norway.

I første omgang er det funnene Luno II og Rolvsnes som skal kobles opp til Edvard Grieg.

Arbeid til første kvartal 2021

Kontrakten er verdt flere hundre millioner kroner, og Rosenberg WorleyParsons varsler nå ytterligere ansettelser som følge av oppdraget.

– Jeg lovet vel at vi skulle passere over 1.000 ansatte innen året var omme, og det kommer vi til å gjøre, sier direktør Jan T. Narvestad i til Stavanger Aftenblad.

Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, innkjøp og oppkoblingsarbeid offshore. Arbeidet med stålstrukturer, rør og nødvendig materiell starter umiddelbart, mens installasjonsarbeidet offshore starter i løpet av første halvår neste år. Arbeidet ventes å være avsluttet i løpet av første kvartal 2021.

Lettere å bygge ut mindre felt

– Arbeidet med å forberede Edvard Grieg-plattformen for å kunne ta imot olje- og gass fra nærliggende felt er svært viktig for oss. Det sikrer både en god anvendelse av den infrastrukturen vi allerede har i plattform og eksportrør, og det gjør oss i stand til å kunne bygge ut mindre felt i området på en lønnsom måte, sier administrerende direktør i Lundin Norway, Kristin Færøvik.

I tillegg til egen produksjon, prosesserer Edvard Grieg i dag hydrokarboner fra Ivar Aasen-feltet. Det forberedes dessuten for fremtidig innfasing av ytterligere satellittfelt, opplyser Lundin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.