Oljestreiken fortsetter – 1.550 offshorearbeidere kan være i streik etter helgen

Nestleder i SAFE Roy Aleksandersen før møtet mellom partene i Brønnserviceavtalen onsdag morgen. Fagforbundet SAFE har varslet Riksmekleren at de tar ut 663 medlemmer i streik fra natt til torsdag, dersom man ikke kommer til enighet med Norsk olje og gass om Brønnserviceavtalen.
Nestleder i SAFE Roy Aleksandersen før møtet mellom partene i Brønnserviceavtalen onsdag morgen. Fagforbundet SAFE har varslet Riksmekleren at de tar ut 663 medlemmer i streik fra natt til torsdag, dersom man ikke kommer til enighet med Norsk olje og gass om Brønnserviceavtalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
13. juli 2018 - 12:57
1.550 offshorearbeidere kan være i streik etter helgen. «Null kontakt mellom partene», sier første nestleder Roy Aleksandersen i fagforbundet Safe.
 

Partene i konflikten – Safe og Rederiforbundet – hadde frist til midnatt mandag denne uken med å komme fram til en løsning, men ble ikke enige og 669 offshorearbeidere ble tatt ut i streik.

Blant konsekvensene er at blant annet Shell har stengt produksjonen på Knarr-feltet i Nordsjøen. Totalt ni oljeinstallasjoner på norsk sokkel risikerer å bli rammet.

– Vi fortsetter streiken og så langt er tre av innretningene stengt helt ned. I løpet av dagen forventer vi to til. Rett over helgen vil resten være helt nedstengt, sier første nestleder Roy Aleksandersen i Safe til NTB.

Dermed ligger det an til at ytterligere 881 medlemmer av Safe vil bli tatt ut i streik, 1.550 medlemmer totalt.

Stridens kjerne er at Safe mener Rederiforbundet vil svekke en gavepensjonsordning riggarbeiderne har i dag.

– Pensjon er det store spørsmålet for oss. De kommer med et tilbud der de vil ta fra oss gavepensjonen, sier klubbleder Alf Rune Kalland i Safe i Island Offshore i Ålesund, til NRK.

Til tross for steile fronter mellom de to partene, er Alexandersen optimistisk.

– Vi er jo optimistiske og jeg håper vi snart finner en løsning. Det vil tiden vise, sier Aleksandersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.