ENERGI

Oljeselskapet Total økte overskuddet med 7,6 milliarder

Den tredje største produsenten på norsk sokkel. 

Total er blant annet medeier i det gigantiske Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, som etter planen skal starte produksjonen i løpet av i år.
Total er blant annet medeier i det gigantiske Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, som etter planen skal starte produksjonen i løpet av i år. Foto: Equinor
12. aug. 2019 - 08:01

Oljeselskapet Total E & P økte overskuddet med 7,6 milliarder kroner i fjor. Selskapets norske virksomhet omsatte i fjor for 35,1 milliarder kroner.

Det er Stavanger Aftenblad som skriver om resultatene, og at omsetningen i den norske delen av virksomheten utgjorde økning på 18 prosent fra i fjor. Resultatet før skatt økte med 78 prosent fra 9,8 til 17,4 milliarder kroner.

Ifølge avisa hadde det franske selskapet i fjor en snittproduksjon på hele 211.000 fat oljeekvivalenter daglig, noe som gjør Total til den tredje største produsenten på norsk sokkel.

– Vi er godt fornøyd med fjoråret og de økonomiske resultatene vi oppnådde da. Det skjedde i et veldig aktivt år, der vi gjennomførte store omstruktureringer, sier finansdirektør Ulrich Bollhauer til Sysla.

Han viser blant annet til at selskapet i fjor solgte sine andeler i feltene Martin Linge og Garantiana til Equinor, og at danske Maersk Oil ble kjøpt opp og fusjonert inn i Total.

En dommer i Hongkong ga mandag ordre om tvangsoppløsning av det kinesiske eiendomsselskapet Evergrande, som ikke har klart å komme opp med en overbevisende plan for å redde økonomien i selskapet.
Les også

Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande er konkurs

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.