ØKONOMI

Oljeprisen til værs i kjølvannet av uro i Midtøsten

Hamas-angrepet på Israel skaper uro i markedene og sender oljeprisen til værs.

Nordsjøolje ble mandag omsatt for drøyt 87,5 dollar fatet.
Nordsjøolje ble mandag omsatt for drøyt 87,5 dollar fatet. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
9. okt. 2023 - 08:27

Et fat nordsjøolje blir i morgentimene mandag handlet for drøyt 87,50 dollar, en oppgang på rundt 3,80 prosent siden midnatt, skriver E24. I natt var prisen lå en stund på 88,76 dollar fatet, en oppgang på 5 prosent.

Israel har gjennomført flere titall luftangrep på Gazastripen natt til mandag. Det skal være rettet mot bygninger som tidligere er blitt brukt som tilholdssted av Hamas. Det pågår kamper i Sør-Israel i et område hvor Hamas gikk til angrep på en politistasjon i helgen.

– Mye usikkerhet

Oljeprisen steg da markedene i Asia åpnet mandag morgen. Amerikansk lettolje var over 4,2 prosent høyere og ble omsatt til over 86,2 dollar fatet. Nordsjøolje (brent spot) steg nesten like mye og lå på 88,2 dollar fatet i åpningsminuttene.

– Selv om dette klart er inflasjonsdrivende, kan årsaken være en umiddelbar risikoreaksjon, sier analysesjef for Asia, Robert Carnell hos ING, i morgenrapporten, ifølge DN

Analytikere i Nomura tror den økte oljeprisen vil være i hovedfokus denne uken.

– Særlig hvordan konflikten brer seg ut regionalt, og om den blir langvarig, skriver de i et notat gjengitt i Bloomberg.

Les også

Hundrevis drept i storkrig mellom Hamas og Israel

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.