OFFSHORE

Oljeleiting på Svalbard

24. apr. 2001 - 07:23

Selskapet har undersøkt området van Mijenfjorden i ti år, og tror at de kan finne olje eller gass, skriver Svalbardposten.

Selskapet mener å ha påvist en berghall som kan inneholde drivverdige forekomster. Nå vil de etablere en borerigg som skal stå på land ved Blåhuken. Med denne riggen kan de bore et tre tommer bredt hull på skrå ned under fjorden.

– Riggen er så liten at den kan betjenes av to personer. Vi kommer ikke til å ruve i terrenget, bruke kjemikalier eller gjøre noe annet som kan skade naturen, forsikrer forretningsfører Asbjørn Skotte overfor Svalbardposten.

Saken er ennå ikke ferdigbehandlet hos sysselmannen, og miljøvernsjef Carl Erik Kilander er betenkt. – Miljøet her er ekstremt sårbart. Politikerne har satt høye mål for svalbards naturmilø. Dersom vi gir tillatelse, kommer vilkårene til å bli svært strenge, understreker han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.