KLIMA

Oljefondet skal prioritere biologisk mangfold

– Et stadig økende tap av arter og forringelse av økosystemene kan påvirke selskapenes evne til å skape verdier for investorer på lang sikt, sier leder Nicolai Tangen.

Oljefondet og leder Nicolai Tangen skal nå ta hensyn til biologisk mangfold i sine investeringer.
Oljefondet og leder Nicolai Tangen skal nå ta hensyn til biologisk mangfold i sine investeringer. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
18. aug. 2021 - 11:30

Oljefondet skal nå forvente at selskapene de investerer i, tar hensyn til biologisk mangfold og bærekraftig bruk av økosystemer i forretningsvirksomheten.

Det kommer fram i et nytt forvaltningsdokument, skriver Norges Bank.

Hovedbudskapet er at selskaper som er avhengige av eller har betydelig påvirkning på økosystemer og biologisk mangfold, skal integrere slike hensyn i sin styringsstruktur, strategi, risikohåndtering, måling og rapportering.

– Et stadig økende tap av arter og forringelse av økosystemene kan påvirke selskapenes evne til å skape verdier for investorer på lang sikt. Selskapene må derfor forstå sin avhengighet av og påvirkning på naturen og håndtere både vesentlige utfordringer og muligheter ved en mer bærekraftig bruk av økosystemene, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management.

Selskaper som påvirkes av dette, kan blant annet være selskaper som driver med landbruk, skogbruk, forbruksvarer, legemidler, turisme, energi, og gruvevirksomhet.

Havvindselskapene stiller krav om mest mulig miljøvennlige skip. De som stiller med gammel teknologi, får neppe kontrakter i framtida.
Les også

Rederier presses til å velge grønne løsninger – diesel gir dårligere vilkår i banken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.