NYTT OM NAVN

Oljedirektøren har ansatt to kvinner og fire menn til å lede Oljedirektoratet

Her er de seks nye direktørene som skal styre Oljedirektoratet sammen med oljedirektør Ingrid Sølvberg.

Her er Oljedirektoratets nye direktører (fra øverst til høyre): Kristin Reitan Husebø, May Karin Mannes, Torgeir Stordal, Kalmar Ildstad, Erik Garshol og Ola Anders Skauby.
Her er Oljedirektoratets nye direktører (fra øverst til høyre): Kristin Reitan Husebø, May Karin Mannes, Torgeir Stordal, Kalmar Ildstad, Erik Garshol og Ola Anders Skauby. Foto: Oljedirektoratet
26. juni 2020 - 05:15

I april lyste Oljedirektoratet (OD) seks nye lederstillinger. Oljedirektør Ingrid Sølvberg har med det skiftet ut hele hovedledelsen, og det kun cirka et halvt år etter att hun trådte inn i stillingen.

Karriere360 har i en artikkelserie tidligere i juni sett nærmere på fire av direktørstillingene og fått innsyn i søkerlistene. Her kan du se hvilke kandidater som søkte seg til disse:

I et lederintervju med oljedirektøren sa hun til Karriere360 at hun i intervjurundene så etter kandidater som kan være ledere fagfolk og jobbe i skjæringspunktet mellom forvaltning, næring og politikk.

– De må kunne bidra til å lede OD i en tid hvor petroleumsnæringen står overfor utfordringer og endringer, sa Sølvberg.

To kvinner, fire menn

Totalt var det rundt 150 søkere til direktørstillingene. Blant kandidatene har Sølvberg plukket ut to kvinner og fire menn til å lede OD sammen med seg. I en pressemelding fra direktoratet presenteres de seks ny direktørene:

  • Erik Garshol (48) er den nye direktør for organisasjon og informasjonsteknologi.

OD skriver at han blant annet får ansvar for organisasjons- og lederutvikling, personal- og lønnspolitikk, økonomistyring, bygg og IKT-drift og -utvikling.

Garshol jobber i dag med HR-strategi innen utvikling og produksjon i Equinor. Han er utdannet psykolog fra Universitet i Bergen.

  • May Karin Mannes (54) blir direktør for sokkelanalyser og dataforvaltning. 

Mannes er utdannet siviløkonom og er i dag direktør med ansvaret for konsulenttjenester innen gass og LNG i det britiske konsulentselskapet Timera Energy, oppgir OD.

Hun vil ha ansvar for ressursregnskap, prognoser, sokkelanalyser, forvaltning av sokkeldata og internasjonalt arbeid.

  • Kalmar Ildstad (56) blir direktør for leting, utvinning og områdeutvikling.

Ilstad er en av de interne søkerne, og har jobbet i OD siden 1989. Han er sivilingeniør fra NTNU med hovedretning fysikk/teknisk økonomi, og er i dag fungerende direktør for utbygging og drift i OD.

Od oppgir at han får ansvar for oppfølging av lete- og utvinningsaktiviteten på norsk sokkel inkludert arealtilgang, områdeutvikling og lisensadministrasjon.

  • Torgeir Stordal (58) blir direktør for fag, teknologi og sameksistens.

Stordal  er også en intern søker, i dag er han letedirektør i OD, en stilling han har hatt siden 2017. Han er utdannet Cand.scient. i Geofysikk, Universitetet i Bergen, og begynte sin karriere i Shell som geofysiker. Sin første lederjobb fikk han der i 1999. Han har også erfaring fra Norsk olje og gass.

Ansvarsområdene han får i den nye direktørjobben er knyttet til geo- og reservoarfaglige og anleggstekniske vurderinger, havbunnsmineraler, sameksistens på havet, utslipp til miljø, fiskalt måletilsyn og forskning- og teknologisamarbeid, oppgir OD.

  • Kristin Reitan Husebø (56) blir direktør for rammeverk, virksomhetsstyring og forbedring.

Reitan Husebø er utdannet innen økonomi og administrasjon på BI, og har de siste fem årene vært administrerende direktør i Greater Stavanger, et interkommunalt næringsutviklingsselskap i Stavanger-regionen, opplyser OD.  Tidligere har hun blant annet jobbet som controller og leder for økonomi og plan i Equinor (daværende Statoil).

Hennes ansvar i OD blir for juridiske rammer og regelverksutvikling, virksomhetsstyring og koordinering av forbedrings- og effektiviseringsarbeid.

  • Ola Anders Skauby (47) blir direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Skauby skal lede ekstern og intern kommunikasjon, mediehåndtering og profilering i OD. Han kommer fra Equinor, der han har jobbet i tolv år, blant annet  med personalberedskap og personellsikring.

Av utdanning har Skauby graden Master of Management fra BI, i tillegg er han sivilmarkedsfører innen IT-fag, bedriftsøkonomi og engelsk.

Freyr Battery krever å beholde strømtilgangen  i Mo i Rana, selv om gigafabrikken er satt på vent.
Les også

Freyr går til sak for å beholde strømmen: – Statnett har vært i sin fulle rett til å ha kriterier

Faste ansettelser

Bakgrunnen for at oljedirektøren skifter ut hovedledelsen er en organisasjonsendring som følge av nytt regelverk. Tidligere har direktører i OD blitt ansatt i rotasjonsstillinger med avgrenset funksjonstid.

Ingrid Sølvberg er direktør i Oljedirektoratet. <i>Foto: Arne Bjørøen</i>
Ingrid Sølvberg er direktør i Oljedirektoratet. Foto: Arne Bjørøen

Den nye loven som nå har trådt i kraft bestemmer at det ikke gis anledning til slike rotasjonsstillinger for ansatte i staten. Ledere skal ansettes i faste stillinger.

En annen endring er at organisasjonen går fra å ha fire direktørstillinger til seks. Årsaken til det har Sølvberg tidligere forklart til Karriere360:

– I dag er det fire direktører samt meg selv i toppledelsen. I den nye ledelsen skal vi i tillegg ha to stabsdirektører; en direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, og en direktør med ansvar for rammeverk, virksomhetsstyring og forbedring. Disse to funksjonene er tidligere ivaretatt av underdirektører som også har hatt andre oppgaver i sin portefølje. De løftes nå opp i toppledelsen fordi dette er viktige områder der jeg ønsker større fokus.

Mandag blir det avgjort hvem som får bygge ut havvind i det første området på norsk sokkel; Sørlige Nordsjø II. Fire konsortier er kvalifisert til å delta i auksjonen, men det er langt fra sikkert at noen av dem vil legge inn bud.
Les også

Dette er havvind-aktørene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.