OLJE OG GASS

Økt frustrasjon på Kårstø

INGEN TALERETT: Det er laget en ny skiftplan for Kårstø, uten at de ansatte fikk talerett. De ansatte mener sikkerheten står i fare.
INGEN TALERETT: Det er laget en ny skiftplan for Kårstø, uten at de ansatte fikk talerett. De ansatte mener sikkerheten står i fare. Bilde: Øyvind Hagen/Statoi
Ole K. Helgesen
19. jan. 2012 - 09:25

Nå står ledelsen og de Safe-organiserte ansatte steilt mot hverandre. En av hovedårsakene til det økte konfliktnivået er at Statoil, ifølge Safe, har presset gjennom en ny skiftplan på Kårstø-anlegget, uten medvirking og ved å begå flere vesentlige regelbrudd.

Bakgrunn: Statoilkonflikt nær bristepunktet

SAFE mener også at Statoil har unngått å legge ved viktig dokumentasjon til søknaden som de har sendt til Petroleumstilsynet. Statoil viser til at dersom det ikke blir enighet med de ansatte om skiftordningen, er det Ptil som kan godkjenne en ny skiftplan.

Safe mener tallet henvendelser fra medlemmer og tillitsvalgte på Kårstø er sterkt økende.

– Arbeidsmiljøet er på et lavmål. Folk er trøtte og slitne. Voksne mennesker står med tårer i øynene fordi de kanskje har en mann eller kone som jobber skift et annet sted og ikke lenger får livet til å gå rundt. Når en person sovner på badegulvet hjemme mens ungen sitter på do, sier det seg selv at den ansatte er for sliten til å ha fullt fokus på sikkerhet, sier konserntillitsvalgt Rune Rydningen i Statoil.

TU mener: Tar du ballen, Helge Lund?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.