SAMFERDSEL

Økning i Oslo-trafikken tross 52 nye bomstasjoner i juni

Trafikken i Oslo og Akershus gikk opp med 2 prosent i juli sammenlignet med juli i fjor.

En bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen.
En bomstasjon sett fra Bygdøylokket mot Skøyen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
9. aug. 2019 - 16:32

Økningen på 2 prosent, som viser det totale trafikkvolumet, er hentet fra bomstasjoner som er sammenlignbare før og etter åpningen av 52 nye bomstasjoner 1. juni i år, skriver bomselskapet Fjellinjen i en pressemelding.

Tallet på passeringer i alle bomringene har steget fra nærmere 8 millioner passeringer i juli i fjor til 28,3 millioner passeringer i juli i år. I juli 2018 var gjennomsnittsinntekten på 32 kroner per passering, mens gjennomsnittet i år er på ti kroner per passering. 11,9 millioner av passeringene var omfattet av timeregel og månedstak.

52 nye bomstasjoner ble åpnet i hovedstaden 1. juni. Det betydelige økningen kommer av at det er satt opp flere bomstasjoner som registrerer passeringer, og at mange av disse tar betaling i begge retninger. Det nye systemet gjør at det er lavere takster per passering, men det er flere passeringer per biltur.

Totalt kom det inn 274 millioner kroner i passeringsinntekt forrige måned – en økning på 18 millioner kroner fra juli måned i fjor.

Vestlige land har lovet Ukraina alt de trenger for å drive ut russiske okkupanter, blant annet stridsvogner. Framgangen på slagmarken er imidlertid liten og krigen trekker i langdrag. Ordrebøkene til vestligevåpenprodusenter er derimot velfylte.
Les også

Verdens våpenprodusenter har stappfulle ordrebøker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.