OFFSHORE

Øker leteaktivitet

Hele 10 selskaper får operatøransvar i Olje- og energidepartementets 18. konsesjonsrunde for norsk sokkel.

Tildelingen er omfattende både i Nordsjøen og Norskehavet, og inneholder lite utforskede områder med høyt potensial samt mer kjente områder med mindre risiko. Det er en blanding av store etablerte selskaper og mindre, relativt nye aktører

- Det er gledelig at 18. runde er blitt så omfattende. En jevn og tilstrekkelig tilgang på attraktivt leteareal er en viktig forutsetning for å stimulere aktiviteten på norsk sokkel, sier administrerende direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

18. konsesjonsrunde er den mest omfattende siden 1. konsesjonsrunde helt til bake i 1967. Det har stått mest strid om å frigjøre områder utenfor Lofoten. Disse er stengt inn til videre.

Det er i denne runden gjort visse endringer i rammebetingelsene.

Reglene for tilbakelevering av areal er lagt om, slik at selskapene ved utløpet av den initielle perioden får beholde de områdene hvor det er påvist ressurser ved boring. Øvrige områder må tilbakeleveres.

Dette er en videreføring av prinsippene fra tildelinger i forhåndsdefinerte områder 2003 (TFO 2003), og vil sikre rask og effektiv utforskning av de tildelte områdene .

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.