OFFSHORE NORGE

Streiken påvirker helikoptertrafikken til Nordsjøen

Som følge av Unio-streiken vil det fra midnatt være full stans i helikoptertrafikken fra Sola, Flesland og Florø, opplyser Offshore Norge.

Det blir nå full stans i helikoptertrafikken fra midnatt på grunn av Unio-streiken. Bildet er fra 2016 og viser passasjerer gå om bord i et helikopter på Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen.
Det blir nå full stans i helikoptertrafikken fra midnatt på grunn av Unio-streiken. Bildet er fra 2016 og viser passasjerer gå om bord i et helikopter på Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
4. juni 2024 - 14:34

– Helikopteroperatørene er avhengige av værvarslingstjenester fra norsk Meteorologisk institutt (NMI) for å fly sikkert på norsk sokkel. Streikekonflikten mellom NMI og UNIO vil derfor ramme helikoptertrafikken i Sør-Norge, skriver Offshore Norge i en pressemelding.

51 nye medarbeidere ved Meteorologisk institutt tas ut i streik fra onsdag, i tillegg til de åtte som allerede er i streik. Det får konsekvenser på mange hold, blant annet innen værvarsling for luftfarten. Foreløpig har ikke instituttet fått dispensasjon for kritiske leveranser.

Passasjertrafikken berøres allerede fra tirsdag klokken 15. Også trafikken fra Kristiansund berøres, med mulighet for stans eller begrensninger.

Ordinær drift og produksjon av olje og gass vil imidlertid bli ivaretatt, ifølge pressemeldingen. Det samme blir områdeberedskapen, som inkluderer søk- og redningshelikoptre (SAR).

Fallet i sjømateksporten var størst i mars da den falt med 14 prosent fra i fjor.
Les også

Milliardnedgang for sjømateksporten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.