KARRIERE

Offentlig ansatte minst fornøyd

Stein Jarle Olsen
5. des. 2008 - 11:15

Den siste arbeidslivsundersøkelsen til bemanningsselskapet Xtra Personell viser at nordmenn generelt er tilfredse med jobbene sine.

56,9 prosent av de 1062 spurte svarer at de er fornøyd eller svært fornøyd med sin arbeidsgiver, mens kun 13,6 prosent svarer at de er misfornøyd eller svært misfornøyd.

Forskjeller

Mellom offentlig og privat sektor er imidlertid forskjellene store.

Mens nærmere 70 prosent i private bedrifter sier at de er fornøyd eller svært fornøyd med jobben sin, svarer under halvparten i offentlig sektor det samme.

Andelen som er misfornøyd, er omtrent den samme i begge sektorene, med henholdsvis 4,0 og 3,8 prosent.

Les også:

Best i Oslo

De mest fornøyde arbeidstakerne bor i Oslo, viser undersøkelsen.

Der oppgir 62,1 prosent at de er fornøyde eller svært fornøyde med jobben, mens regionen Hedmark, Oppland og Østfold er minst fornøyd, med 51,4 prosent.

– Oslo utmerker seg særskilt positivt, blant annet også fordi andelen svært fornøyd har økt med over 10 prosentpoeng fra i fjor. En mulig forklaring på at Oslofolk generelt er mer fornøyd kan være at den enkelte har flere valgmuligheter og således kanskje oftere er på riktig hylle i arbeidslivet enn andre steder hvor valgmulighetene kanskje er litt færre, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell i en pressemelding.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.