BYGG

OBOS bygger i Kværnerbyen

ELEMENTER: De fire blokkene blir ført opp med prefabrikkerte betongelementer som bærende konstruksjon i stedet for stål. Mer byggbart og effektivt, argumenterer Reinertsen.
ELEMENTER: De fire blokkene blir ført opp med prefabrikkerte betongelementer som bærende konstruksjon i stedet for stål. Mer byggbart og effektivt, argumenterer Reinertsen. Bilde: Tegn3

Prosjektet er et kvartal på 15 000 BTA, med fire boligblokker og næringsarealer i syv etasjer og parkeringskjeller med to etasjer. To felt i Kværnerbyen er ferdige, og et er under bygging.

Reinertsen har tidligere bygget feltet E2 for OBOS, det ble ferdigstilt i 2010. En forutsetning for kontrakten er at rammesøknaden blir godkjent og at OBOS oppnår 60 prosent forhåndssalg.

Feltet inneholder 140 leiligheter. Byggestart blir i løpet av sommeren eller tidlig høst.

Bærende elementer

Han forteller at de i stor grad vil benytte prefabrikkerte betongelementer som bærende konstruksjoner i stedet for stål.

– Det er mulig fordi vi er så tidlig inne og kan designe byggene for denne konstruksjonen. Vi har valgt den rett og slett fordi det er en god byggbar løsning som gir en effektiv byggeprosess, sier Reinertsen.

– En profesjonell oppdragsgiver som OBOS definerer rammene for prosjektet, men ikke hvordan oppdraget skal utføres. Ved vi får handlefrihet kan vi søke de gode løsningene og unngå prisdrivende elementer. Vi ønsker flere slike samspillskontrakter med totalansvar, sier Reinertsen.

KVÆRNERBYEN VOKSER: Feltene E1 og E2 er ferdige, D er under bygging. Nå starter Reinertsen arbeidene med E3.
KVÆRNERBYEN VOKSER: Feltene E1 og E2 er ferdige, D er under bygging. Nå starter Reinertsen arbeidene med E3. OBOS

TEK10

Verken Reinertsen eller OBOS ønsker å forsøke seg med passivhusstandard i Kværnerbyen selv om OBOS har erfaring med passivhus fra Mortensrud i Oslo. Byggene føres opp etter kravene i TEK10.

– På Mortensrud var det små eneboliger og rekkehus. Blokker er noe helt annet. Det er mer krevende og vi er ikke der ennå, men blokker med passivhus kommer etter hvert, sier Even Gjermstad som er ansvarlig for prosjektet hos OBOS

– Det er ganske nytt for oss også, vi har så langt bygget passivhus i næringsbygg, sier Reinertsen.

Les også:

Passivhuslæring på Mortensrud

Helt boligfelt med passivhus

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.