Dialogkonferanse: "Nyttige innspill om E39 Lønset-Hjelset"

Arbeidet på strekningen kan starte i høst.

Prosjektleder Halgeir Brudeseth informerte om vegprosjektet E39 Lønset-Hjelset på en dialogkonferanse onsdag.
Prosjektleder Halgeir Brudeseth informerte om vegprosjektet E39 Lønset-Hjelset på en dialogkonferanse onsdag. Foto: Anniken Westad, Statens vegvesen
1. mars 2019 - 15:49

Onsdag denne uken ble entreprenører og leverandører invitert til et dialogmøte om E39 Lønset-Hjelset, som kan få oppstart i høst.

Det sier Statens vegvesen i en nyhetsmelding.

Under dialogkonferansen ble det lagt opp til et informasjonsmøte om vegprosjektet og den kommende anbudskonkurransen, samt en mulighet til å diskutere aktuelle spørsmål.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

På informasjonsmøtet deltok representanter fra seks entreprenører, tre konsulentfirma og en leverandør.

– Vi ville invitere til en dialog i forkant av utlysningen for å kunne legge til rette for en best mulig konkurranse. I tillegg ønsket vi å gjøre prosjektet kjent for entreprenørene, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Statens vegvesen ønsket blant annet en tilbakemelding om hvor lang tilbuds- og byggeperioden for E39 Lønset-Hjelset bør være, og om det er elementer som ikke bør være en del av totalentreprisen.

Vis mer

– Det var nyttig for oss å få innspill til konkurransegrunnlaget og kontraktstrategien. Vi kommer til å bruke innspillene videre i utarbeidelsen av dokumenter fram mot utlysing av anbudskonkurransen, sier Brudeseth.

Kan arrangere flere enkeltmøter

Etter fellesmøtet ble det avholdt enkeltmøter med de som hadde meldt interesse for det.

– Enkeltmøtene er forholdsvis korte, på inntil en time, men det er en anledning til å presentere seg, komme med innspill og stille spørsmål til anskaffelsen, sier Brudeseth.

Statens vegvesen inviterer de som ikke hadde mulighet til å være med på informasjonsmøtet denne uken til å stille sine spørsmål via e-post til Halgeir Brudeseth. Prosjektledelsen kan også arrangere flere enkeltmøter. Siste mulighet til dette vil være innen utgangen av mars.

– I dag er man mer åpen til dialog før utlysingen av et prosjekt enn man har vært tidligere. Forutsetningen er likebehandling, at alle skal ha lik informasjon og at all informasjon blir offentliggjort gjennom Doffin. Vi følger prinsippet om likebehandling, og kommer ikke til å videreformidle sensitiv informasjon fra enkeltmøtene til andre eller gi ut konkurransesensitiv informasjon, sier Brudeseth.

Konkurransegrunnlaget for E39 Lønset-Hjelset er under utarbeidelse, og det er planlagt at hele strekningen blir lyst ut som en samlet totalentreprise med alle fag inkludert. Støyreduserende tiltak på/ved hus utenfor regulert område er planlagt utført som egen utførelsesentreprise.

De som er interessert i å levere tilbud på en av entreprisene blir oppfordret til å foreta en egen befaring, da det ikke vil bli arrangert felles befaring.

KS2-rapporten kommer i mars

Dersom Samferdselsdepartementet gir klarsignal denne våren, kan utbyggingen av E39 mellom Lønset og Hjelset starte allerede denne høsten.

Det er forventet at Stortinget vil vedta bompengeproposisjonen i løpet av våren.

Før Stortinget gjør sin investeringsbeslutning skal prosjektet kvalitetssikres gjennom KS2-prosessen. Det var oppstartsmøte for den eksterne kvalitetssikringen hos Samferdselsdepartementet i Oslo i desember.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den endelige KS2-rapporten vil bli lagt fram 15. mars. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.