MOBIL

Nytt Sony-flaggskip avslørt

Mindre og sterkere enn Xperia S.

16. apr. 2012 - 13:02

Allerede i januar presterte Sony å "miste" et dokument med lanseringsplanene for hele 2012. I starten hadde vi en naturlig skepsis til listen, men etter hvert som månedene har gått har én etter én av telefonene i oversikten blitt offisielt lansert.

Og nå ser det ut til at nok en av modellene på listen kan krysses av. Det har nemlig dukket opp bilder som skal være tatt med en telefon kalt LT29i Hayabusa, som i den lekkede oversikten er oppført med lanseringstidspunkt i juli.

Modellnavnet er hentet ved å lese av EXIF-infoen i tre forskjellige bilder som ligger ute på Picasa. Bildene er tatt innendørs i dårlig belysning, så det er ikke lett å si noe om kamerakvaliteten utfra disse.

Da er det mer interessant å se litt nærmere på de øvrige spesifikasjonene, for Hayabusa er slett ikke noen lettvekter.

Qualcomm S4

I den lekkede lanseringsoversikten er Hayabusa den nest dyreste av telefonene som er oppgitt, og du kan forvente at dette gjenspeiler seg komponentene du finner under skallet.

For eksempel skal telefonen ha fått en systembrikke i Qualcomms S4-generasjon. Nærmere bestemt MSM8960. Denne har ikke fire prosessorkjerner, men til gjengjeld er transistorstørrelsen i prosessorkjernene krympet til 28 Nanometer, noe du blant annet merker i form av mindre varmeutvikling og lavere energiforbruk. Klokkehastigheten er på 1,5 GHz.

I tillegg finner du den aller nyeste Qualcomm-grafikkbrikken, altså Adreno 225. 

Denne kraften kommer godt med når du skal kjøre krevende grafikk på skjermen, som skal ha en oppløsning på 720 x 1280 piksler. Skjermstørrelsen antas å ligge på fire tommer.Vi snakker altså om en telefon som er fysisk mindre enn dagens flaggskip - Xperia S.

Den lekkede prisen på Hayabusa er på 493 Euro, og det forventes at den dukker opp på en lansering i juli, der vi muligens også får se billigmodellen "Tapioca".

Forvent mer informasjon de kommende ukene!

Kilde: Xperia Blog, Android Advices

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.