OLJE OG GASS

Nytt Lundin-funn i Barentshavet

Transocean Arctic har funnet olje i Gohta-prospektet i Barentshavet. Dette er det andre funnet som blir annonsert i Barentshavet på under en uke.
Transocean Arctic har funnet olje i Gohta-prospektet i Barentshavet. Dette er det andre funnet som blir annonsert i Barentshavet på under en uke. Bilde: Wikimedia Commons
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
10. sep. 2013 - 09:50

Lundin er i ferd med å avslutte boringen av Gohta-prospektet i Barentshavet, og operatøren melder om funn av olje.

– Det er ingen tvil om at det er hydrokarboner her. Men nå er vi nødt til å teste brønnen for å verifisere strømningsegenskapene. Da vil vi komme med en ny vurdering av funnet, sier administrerende direktør i Lundin Norway, Torstein Sannes til Teknisk Ukeblad.

Les også: Nytt oljefunn i Barentshavet

Skal teste brønnen

Gohta ligger 35 kilometer nordvest for Snøhvit-feltet i lisens 492.

Hovedmålet med boringen var å påvise olje i to separate mål; trias sandstein og permiske karbonatreservoarer.

– I perm-målet påtraff brønnen en brutto 75 meter oljekolonne under en brutto 25 meter gass/kondensat-søyle. Olje-vannkontakten ble påtruffet på 2365 meter.

Sannes forteller at man nå vil teste brønnen.

– Da vil vi se om det er en ny letemodell som fungerer, eller om det ikke er det. Om 10-14 dager er testingen gjennomført og vi har mer informasjon å komme med, sier han videre.

På spørsmål om han har noen magefølelse på testresultatene svarer han følgende:

– Nei. Det er litt tidlig å si. Men så lenge vi holder på med dette, er vi optimister. Vi har vært optimister tidligere, sier han.

Les også: Kan spare milliarder i Arktis

Positiv ny giv

I forrige uke ble det kjent at OMV har gjort et funn i det tidligere uutforskede Hoop-området i Barentshavet, et funn som kan være på mellom 65 og 165 millioner fat olje. Sannes mener det er mye spennende som skjer i området nå.

– Det skjer mange spennende ting i Barentshavet og flere spennende boringer kommer. Dette er den positive nye given som gir resultater, sier han.

Lundin boret Gohta-prospektet, som er lokalisert på 342 meters havdyp med riggen Transocean Arctic. Det ble boret til en total dybde på 2515 meter.

Lundin Norge er operatør for PL492 med 40 prosent eierandel. Partnerne er Det norske oljeselskap ASA med 40 prosent eierandel og Noreco med 20 prosent eierandel.

Les også:

Nå vil OMV bore enda dypere

Usikker fremtid for Linnorm

Etablerer to oljeflyruter i Norge på kort tid  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.