GANG- OG SYKKELVEI

Nytt GS-oppdrag til 45 mill i Surnadal

Fylket skal ruste opp fylkesveien. Her blir det en del sprenging, og ei lit bru skal bygges.

Strekningen er skolevei, og skal derfor utvides med gang- og sykkelvei.
Strekningen er skolevei, og skal derfor utvides med gang- og sykkelvei. Foto: Google Maps
23. des. 2021 - 10:44

Kontrakten heter formelt 2021-123 Fv. 65 Vindøla-Røv GSV.

Vi befinner oss i Surnadal, og her på fylkesvei 65 fra Vindøla til Røv skal det bygges gang- og sykkelvei som skal trygg ferdsel for myke trafikanter. Strekningen er skolevei og har ikke fortau i dag. Et par steder, ved Røv Mølle og ved Røvbrua, er det svært trangt. Dessuten må krysset vest for Vindøla utformes på en bedre måte.

ÅDT i 2017 var på 1778, med 15 prosent tunge kjøretøy.

Oversiktskart over fylkesvei 65 Vindøla-Røv. Det det er sannsynlig med sprengningsarbeid er det merket med røde sirkler. <i>Illustrasjon:  Møre og Romsdal fylkeskommune</i>
Oversiktskart over fylkesvei 65 Vindøla-Røv. Det det er sannsynlig med sprengningsarbeid er det merket med røde sirkler. Illustrasjon:  Møre og Romsdal fylkeskommune

Prosjektet innebærer cirka 1600 meter med ny gang- og sykkelvei/fortau, og ny bru for de myke trafikantene over Vindøla. Det kommer til å trenges sprengningsarbeid noen steder.

Av de 1600 meterne er 900 meter gang- og sykkelvei, 500 meter er fortau og 71 meter er gang- og sykkelbru. Strekningen skal få veilys og det skal bygges fire busslommer. Ved Røv bru skal også geometrien til fylkesveien utbedres. Der skal det tas ut fjell i innerkurven for å gi bedre sikt. Ved Vindøla bru skal det gjøres en terrengavlastning, der rundt 16.000 m3 løsmasser skal fjernes for terrengavlastning og cirka 2400 m3 sprengtstein skal tilføres som motfylling. De 16.000 m3 med masser skal kjøres til et sted som byggherren har angitt, og kjørelengden er mellom to og seks kilometer en vei.

Kontraktens verdi er anslått til 45 millioner kroner.

Startdato er planlagt til 1. mars i 2022, og sluttdato er satt til 26. juni 2023.

Fylket holder tilbudskonferanse via Teams 14. januar, og frist for å gi tilbud er 14. februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.