OLJE OG GASS

Nytt gassfunn på dypt vann

Undersøkelsesbrønnen i Midnattsol-prospektet ble boret fra riggen Transocean Leader.
Undersøkelsesbrønnen i Midnattsol-prospektet ble boret fra riggen Transocean Leader. Bilde: Transocean
Mona StrandeMona StrandeJournalist
29. aug. 2007 - 11:22

Funnet ble gjort i undersøkelsesbrønn 6405/10-1 i utvinningstillatelse 281, hvor Statoil er operatør.

Dypt funn

– Det er positivt at det er gjort et nytt gassfunn i dypvannsområdet i Norskehavet, sier Frode Fasteland, fungerende letesjef på norsk sokkel, i en pressemelding.

Midnattsol ligger cirka 40 kilometer nord for Ormen Lange-feltet og 30 kilometer sør for Ellida-funnet. Brønnen ble boret på et vanndyp på 928 meter til et totalt dyp på 3158 meter under havoverflaten. Der ble det påtruffet gass i reservoar av sen krittalder.

Uklar drivverdighet

Det er tatt kjerneprøver og utført et meget omfattende datainnsamlingsprogram som vil bli lagt til grunn for videre analyser av funnets størrelse og produksjonsegenskaper. Det er for tidlig å konkludere om funnet er drivverdig.

– Vi har stor tro på Norskehavet og vil fortsatt ha høy aktivitet i området. Det er blant annet planlagt fem letebrønner i dypvannsområdet i 2008. Tre av brønnene er Statoil-opererte, sier Fasteland.

Mengden av gass i reservoaret er ikke undersøkt, men Oljedirektoratet antar at det inneholder mellom 1 og 15 milliarder Sm 3 gass. Brønnen er permanent plugget og forlatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.