NASJONALE TURISTVEIER

Nytt fuglekikkerskjul i Hamningberg med utsikt mot Ishavet

Statens vegvesen bygger nytt fuglekikkerskjul i Hamningberg, i enden av Nasjonal turistveg Varanger, og søker nå entreprenør gjennom en begrenset tilbudskonkurranse.

Hamningberg fuglekikkerskjul.
Hamningberg fuglekikkerskjul. Illustrasjon: Biotope
28. jan. 2022 - 13:42

Bygget skal stå klart til sommeren og er et ledd i Statens vegvesens tilrettelegging for utsikt og fuglekikking i Varanger.

Populært stoppested

Det nye skjulet skal stå på landsiden ved moloen i Hamningberg. Plasseringen er valgt på bakgrunn av de store fugletrekkene som følger norskekysten. Det er også et oppkomme av næringsrikt vann her som gjør Hamningberg og nordre Varanger til et populært stoppested for trekkfuglene og et velegnet sted for menneskene å oppleve og fotografere fuglelivet.

Svært værhardt

Ytterst på moloen kan det være svært værhardt, med lite beskyttelse mot vær og vind fra det åpne Barentshavet. Fugleskjulet er derfor utformet med tre beskyttende nisjer, som gir ly mot vær og vind og byr på flott utsikt mot havet uansett fra hvilken retning det står på. Skjulets ytre fasade flammebehandles for å skape et forkullet sjikt som beskytter mot vær og vind. Innsiden kles med trevirke av naturlig drivved fra Varanger.  

Gir resultater

Skjulet i Hamningberg er et nytt bidrag i en mangeårig satsing på økt fuglekikking i Varanger. Totalt har Statens vegvesen i samarbeid med Biotope arkitektur etablert seks fuglekikkerskjul på interessante turistvegstopp langs Nasjonal turistveg Varanger. Arbeidet med å utvikle Varanger som destinasjon for fuglekikking og vertskap for attraksjonen Nasjonale turistveger gir resultater. Ifølge en analyse fra Menon Economics 2017 på oppdrag av Statens vegvesen, har satsingen bidratt til «svært sterk» verdiskaping i regionen.

Konkurransen om nytt fuglekikkerskjul i Hamningberg er alminnelig kunngjort på Doffin.

Linje 13 har tidligere gått mellom Lilleaker og Bekkestua. På grunn av signalproblemer har Ruter bestemt at Lilleaker blir siste stoppested fremover.
Les også

Legger ned trikketilbud på grunn av signalfeil 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.