T2

Nytt deksel gjør mobilen til et varmesøkende kamera

Lar deg se i mørket og gjennom vegger.

 Et varmesøkende kamera har mange praktiske bruksområder, som får eksempel lokalisering av lokasjer og svakheter i isolasjon.
Et varmesøkende kamera har mange praktiske bruksområder, som får eksempel lokalisering av lokasjer og svakheter i isolasjon. Bilde: FLIR
3. aug. 2014 - 18:01

Militært personell, bygginspektører, helsepersonell og meteorologer er alle kjent med fordelene infrarød bildeteknologi kan bære med seg.

For en jevn forbruker kan teknologien hjelpe deg med alt fra å finne rør i veggen, lokalisere lekkasjer og lete etter dyr i mørket.

Les også: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

Kombinerer IR og telefonkamera

Teknologien er i ferd med å bli enda mer tilgjengelig en før. Selskapet Flir har nemlig utviklet Flir One - et deksel til iPhone som omgjør telefonen din til et varmekamera.

For å få til dette kombinerer de bildestrømmen fra det eksisterende telefonkameraet med et kamera som fanger opp infrarød stråling. Dette blir satt sammen til en videostrøm i sanntid på telefonens skjerm.

Les også: 10 smarte dingser til mobilen din

Lar deg overvåke med timelapse

Løsningen byr også på en timelapse-funksjon, som lar kameraet ta bilder av et gitt sted over lang tid. Bildene blir satt sammen til en video som kan ses raskt igjennom senere.

På denne måten kan du for eksempel finne ut om noe eller noe har bevegd seg inn i hagen din i nattemørket.

I programvaren skal man også kunne sette sammen flere bilder til et sammenhengende panoramabilde.

Mobilen ble allerede lansert på CES-messen i Las Vegas i vinter. Nå er dekselet i ferd med å finne veien til butikkhyllene med en pris anslått til 350 dollar, eller rundt 2200 kroner.

Dekselet veier 111 gram - ett gram mindre enn en iPhone 5. iPhone 5 og 5S er forøvrig de eneste telefonene som vil være kompitable med kameraet i første omgang, ifølge selskapet.

Polara Studio

Les også:

5 apper du kan glemme på iPhone  

iPhone-laderen kan bli altfor varm  

Slik holder du soverommet kaldt i tropevarmen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.