SOLENERGI

Nytt gigabatteri vipper Musk av tronen

Milliardæren Sanjeev Gupta står bak planene.

OSLO  20160421.
Grunnlegger av Tesla Motors Elon Musk taler til konferansen Grønn Omstilling - Framtidens transportløsninger på Astrup Fearnley Museet i Oslo torsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20160421. Grunnlegger av Tesla Motors Elon Musk taler til konferansen Grønn Omstilling - Framtidens transportløsninger på Astrup Fearnley Museet i Oslo torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko/NTB/Scanpix
16. mars 2018 - 07:28
Et nytt gigantbatteri i South Australia blir verdens største og vipper batteriet kjendisforretningsmannen Elon Musk fikk bygget i samme delstat av tronen.
 
Foto: GFG Alliance

Det er den britiske forretningsmannen og milliardæren Sanjeev Gupta som står bak planene om det nye gigantbatteriet. Det får en effekt på 120 megawatt, mot 100 på batteriet til Musk.

Strømbrudd

De store batteriutbyggingene i South Australia kommer etter flere år med problemer med strømbrudd. Etter at en voldsom storm i 2016 i praksis mørkla hele delstaten, lovet Elon Musk å bygge verdens største batteri i løpet av 100 dager.

Det fikk han til, men nå får altså Musks batteri konkurranse fra et enda større.

– Dagens kunngjøring er nok et eksempel på hvordan South Australia er ledende i verden innenfor fornybar energi, sa delstatsminister Jay Weatherill da planene ble lagt fram.

Det er Guptas selskap GFG Alliance som skal bygge batteriet, og planen er at det skal kobles til en solcellepark som leverer strøm til et stålverk.

 

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.