IT

Nytt Altinn-trøbbel skal granskes

NY FEIL? Nok en gang fikk folk problemer med å logge seg inn på Altinn i går, men Brønnøysundregistrene mener årsaken ikke skal være den samme som i mars.
NY FEIL? Nok en gang fikk folk problemer med å logge seg inn på Altinn i går, men Brønnøysundregistrene mener årsaken ikke skal være den samme som i mars.
21. juni 2011 - 06:51

Stor pågang hos Altinn førte til at nettstedet mandag ettermiddag og kveld var ustabilt. Mange fikk problemer med å logge seg inn, melder NRK.

Må forklare seg om Altinn-svikten

Siste frist

Mandag var siste frist for å levere selvangivelse for bedrifter som hadde fått utsatt frist. I tillegg ble skatteoppgjøret klart samme dag, noe som førte til at tusenvis av mennesker ville sjekke dette. Pågangen ble derfor stor.

Også i mars i år var det problemer med å logge seg inn på Altinn. Den gang uttalte informasjonsansvarlig i Altinn, Jørgen Ferkingstad, at systemet er laget for å tåle stor pågang, men at det oppsto en teknisk feil som gjorde at man måtte stenge tjenesten midlertidig for å unngå fullstendig kollaps.

Altinn klarte ikke ildprøven

Ikke samme feil

Tirsdag morgen skal de driftsansvarlige møtes for å forsøke å kartlegge problemet. Mandag kveld var det foreløpig ingenting som tydet på at det var snakk om samme feil som oppsto i mars, ifølge kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønnmo i Brønnøysundregistrene.

– Den siste beskjeden jeg fikk var at feilmeldingene dukker opp når man forsøker å logge seg inn gjennom ID-porten, sier Brønnmo.

Altinn er et samarbeid mellom Skattedirektoratet, Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå. Brønnøysundregistrene har ansvar for drift og brukerservice av tjenesten.

Les også:

Mer trøbbel for selvangivelsen

Frykter ny Altinn-svikt

Full stopp for skatten

Takler ikke trafikken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.