GASSMOTTAK I NYHAMNA

Nyhamna-kontrakten får ringvirkninger i nord

Kværners kontrakt på Nyhamna med Shell fører med seg store ringvirkninger og involverer flere selskaper.

SILER: Direktør Kjell-Are Vassmyr ved Aker Solutions i Tromsø har mer enn nok kvalifiserte søkere. Engineering til Nyhamna-utbygging blir den største enkeltjobben framover.
SILER: Direktør Kjell-Are Vassmyr ved Aker Solutions i Tromsø har mer enn nok kvalifiserte søkere. Engineering til Nyhamna-utbygging blir den største enkeltjobben framover. (Bilde: Tore Stensvold)

Kværners kontrakt på Nyhamna med Shell fører med seg store ringvirkninger og involverer flere selskaper.

 

 

Engineering og prosjektledelse vil bli utført av Kværner på Stord.

Engineering og modifikasjoner vil bli levert av Aker Solutions’ kontorer i Oslo, Kristiansund og for det nystartede Tromsø-kontoret.

Kværner stiller med A-laget

Les også:

Mange søkere

Siden januar har Tromsø-kontoret vokst fra 1 til 30 ansatte. Innen utgangen av 2012 skal det være minst 50. Rekruttering tar lang tid, men ikke på grunn av for få søkere, tvert i mot.

– Vi har over 1000 søkere. Utvelgelse tar tid. Vi skal sikre en fornuftig sammensetting av kompetanse og fra alle disipliner, sier direktør Kjell-Are Vassmyr, leder for Tromsø-kontoret til Aker Solutions.

Engineeringarbeidet for Kværner på Nyhamna blir den første, store oppgaven for kontoret.

– Det gir oss en god start i oppbyggingen. Vi skal ikke bare levere tjenester til prosjekter i nord, men dekker hele landet, sier Vassmyr til Teknisk Ukeblad.

Jobber seg nordover

Prosjektdirektør Bernt Granås i Norske Shell setter pris på at det bygges opp en engineeeringmuskel i nord. Det er som en spiral er satt i rotasjon.

– Oljeindustrien jobber seg nordover. Det er positivt at Aker Solutions bygger seg opp i Tromsø, sier Granås.

Fungerende konsernsjef i Aker Solutions, Øyvind Eriksen, repliserer at det er naturlig for dem å følge med når Shell og andre selskaper bygger opp sine kontorer i Tromsø.

– Shells oppbygging i Tromsø virker inspirerende for oss. Utviklingen går mot flere prosjekter og utbygginger i nord, sier Eriksen.

Les også: Rekrutterer sine egne til Tromsø

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå