OLJE OG GASS

Nyhamna-kontrakten får ringvirkninger i nord

Kværners kontrakt på Nyhamna med Shell fører med seg store ringvirkninger og involverer flere selskaper.

SILER: Direktør Kjell-Are Vassmyr ved Aker Solutions i Tromsø har mer enn nok kvalifiserte søkere. Engineering til Nyhamna-utbygging blir den største enkeltjobben framover.
SILER: Direktør Kjell-Are Vassmyr ved Aker Solutions i Tromsø har mer enn nok kvalifiserte søkere. Engineering til Nyhamna-utbygging blir den største enkeltjobben framover. Bilde: Tore Stensvold
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
25. apr. 2012 - 10:21

 

 

Engineering og prosjektledelse vil bli utført av Kværner på Stord.

Engineering og modifikasjoner vil bli levert av Aker Solutions’ kontorer i Oslo, Kristiansund og for det nystartede Tromsø-kontoret.

Kværner stiller med A-laget

Les også:

Mange søkere

Siden januar har Tromsø-kontoret vokst fra 1 til 30 ansatte. Innen utgangen av 2012 skal det være minst 50. Rekruttering tar lang tid, men ikke på grunn av for få søkere, tvert i mot.

– Vi har over 1000 søkere. Utvelgelse tar tid. Vi skal sikre en fornuftig sammensetting av kompetanse og fra alle disipliner, sier direktør Kjell-Are Vassmyr, leder for Tromsø-kontoret til Aker Solutions.

Engineeringarbeidet for Kværner på Nyhamna blir den første, store oppgaven for kontoret.

– Det gir oss en god start i oppbyggingen. Vi skal ikke bare levere tjenester til prosjekter i nord, men dekker hele landet, sier Vassmyr til Teknisk Ukeblad.

Jobber seg nordover

Prosjektdirektør Bernt Granås i Norske Shell setter pris på at det bygges opp en engineeeringmuskel i nord. Det er som en spiral er satt i rotasjon.

– Oljeindustrien jobber seg nordover. Det er positivt at Aker Solutions bygger seg opp i Tromsø, sier Granås.

Fungerende konsernsjef i Aker Solutions, Øyvind Eriksen, repliserer at det er naturlig for dem å følge med når Shell og andre selskaper bygger opp sine kontorer i Tromsø.

– Shells oppbygging i Tromsø virker inspirerende for oss. Utviklingen går mot flere prosjekter og utbygginger i nord, sier Eriksen.

Les også: Rekrutterer sine egne til Tromsø

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.