OLJE OG GASS

«Nye Yme» kan bli lagt dødt

Beslutningen for det nye Yme-prosjektet blir utsatt, og Talisman Energy utelukker ikke at hele prosjektet kan bli skrinlagt.
Beslutningen for det nye Yme-prosjektet blir utsatt, og Talisman Energy utelukker ikke at hele prosjektet kan bli skrinlagt. Bilde: Jesper Holm, kaptein Esvagt Don
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
14. apr. 2014 - 16:17

I forrige uke fortalte Talisman Energy til Teknisk Ukeblad at de fortsatt vurderer de forskjellige mulighetene for en ny Yme-utbygging, og at oppdatert Plan for utbygging og drift ikke har blitt levert inn.

– Fristen fra myndighetene er innen 2. kvartal 2015, sa kommunikasjonssjef Grethe Foldnes til Teknisk Ukeblad.

Les også: Nå kommer Talisman med sitt nye Yme-konsept

– Trenger god tid

I dag melder nettstedet Sysla.no at innlevering av oppdatert PUD har blitt utsatt, men at fristen fra myndighetene blir forsøkt opprettholdt.

– Vi har ennå ikke nådd en endelig konklusjon for de mulige alternativene. Lisenshaverne har derfor bestemt at de trenger mer tid for å sikre at riktig beslutning blir tatt, forteller kommunikasjonssjef Grethe Elise Foldnes i Talisman Norge til nettstedet.

Les også: Nå blir «tjukkaser» nektet å fly offshore

Stopper opp

Talisman vil ikke gå ut med en ny tidshorisont for når beslutningen skal tas.

– Vi bruker den tiden vi trenger. Tidligere erfaringer, blant annet med Yme-plattformen, har lært oss at det er viktig å bruke nok tid i en tidlig fase av prosjektene, sier Foldnes.

Ifølge nettstedet ble de ansatte i Talisman informert om utsettelsen på et allmøte i forrige uke, og deltakere på møtet skal ha fått inntrykk av at det nå går mot skrinlegging av hele Yme-prosjektet.

– Vi stopper nå opp og ser på de alternativene vi har. Planen er fortsatt å finne en løsning som er lønnsom og som dermed gjør at vi kan bygge ut feltet. Lisenshaverne er enige om at vi trenger mer tid for å sikre at vi kommer fram til riktig beslutning. Nå skal vi jobbe videre, så tar vi konklusjonene når arbeidet er gjort, sier hun.

Utelukker ikke skrinlegging

Hun sier også at hun ikke kan utelukke skrinlegging av hele prosjektet.

– Nei, det kan jeg selvsagt ikke. For å bygge ut Yme må vi finne en utbyggingsløsning som gir tilstrekkelig økonomi og har robusthet. Evalueringene kan vise at prosjektet ikke blir lønnsomt. Men nå bruker vi altså mer tid slik at vi er sikre på å komme fram til en riktig beslutning. Så tar vi konklusjonene når arbeidet er gjort, sier Foldnes.

Teknisk Ukeblad har tidligere i år fortalt at partnerne har flere muligheter for hvordan "Nye Yme" kan bli, men Talisman har ikke hatt lyst til å uttale seg om hvilke eller hvor mange alternativer det er snakk om.

Les også:

De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning

Det norske-sjefen følte seg sabotert av egne ingeniører

Her er 26 av de viktigste teknologiene fra oljebransjen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.