Nye versjoner av Opera Mini og Opera Mobile

Opera Mobile 11 og Opera Mini 6 er klare for nedlastning.

Nye versjoner av Opera Mini og Opera Mobile

Opera på mobilen

Opera Mobile og Opera Mini er to populære mobilnettlesere, og ifølge produsenten selv har de tilsammen 100 millioner brukere, og er installert på over 3000 forskjellige telefonmodeller.

Opera Mobile er den mest funksjonsrike av de to nettleserne, og har den samme funksjonaliteten som de mest avanserte, forhåndsinstallerte nettleserne du får på mobiltelefoner i dag.

Opera Mini er den kjappe lettvekteren. Denne krever lite av maskinvaren i telefonen, og egner seg særlig bra til lett surfing.  Når du bruker denne nettleseren blir trafikken sendt til Operas servere, der de blir krympet og sendt videre til telefonen din.

Vi er gjennom årene blitt svært glade i Opera. Årsaken til dette er enkelt og greit at selskapets mobilnettlesere utallige ganger har reddet oss fra elendige, trege og halvferdige mobilprodusent-nettlesere.

Opera er også flinke på å holde nettleserne sine oppdatert, og lanserte nylig oppdateringer av både Opera Mobile (som er den avanserte, litt tunge varianten) og Opera Mini (som er den enkle og kjappe varianten).

Her er nyhetene i Opera Mobile 11 og Opera Mini 6:

  • Forbedret scrolling og panorering
  • "Pinch-to-zoom" - nå kan du zoome inn og ut ved å klype med fingrene
  • Utvidede delingsmuligheter. Du kan dele lenker og innhold på Facebook og Twitter via en egen "Share-knapp" i nettleserne.
  • Tablet-versjoner. Opera Mobile 11 kommer også i en versjon som er spesialtilpasset tablets med større skjerm.

For å hente ned Opera Mobile eller Opera Mini til mobilen din åpner du originalnettleseren og trykker deg inn på m.opera.com. Opera Mobile er tilgjengelig for Symbian, Android og Maemo, mens Opera Mini er tilgjengelig for Android, Blackberry, Symbian og ellers telefoner med J2ME (Java)-støtte.

Kilde: Opera

Les mer om: