SAMFERDSEL

Nye Veier stopper all trafikkmåling etter kritikk fra Datatilsynet

Nye Veier stopper all registrering av mobiltelefoner på sine trafikkmålinger etter at Datatilsynet var kritiske til om personvernet blir godt nok varetatt.

Etter at Datatilsynet uttrykte skepsis til om trafikkmålingen er i tråd med personvernet, har selskapet satt all måling på pause.
Etter at Datatilsynet uttrykte skepsis til om trafikkmålingen er i tråd med personvernet, har selskapet satt all måling på pause. Foto: NTB Scanpix
29. aug. 2020 - 08:36

Vegselskapet registrerer bilistenes mobiltelefoner når de gjennomfører reisetidsanalyse, skrev NRK onsdag.

Nye Veier har installert trafikktellere på flere strekninger tilknyttet utbyggingsområder. Disse tellerne måler blant annet antall kjøretøy og gjennomsnittshastighet gjennom mobiltelefoner i bilene.

Etter at Datatilsynet uttrykte skepsis til om trafikkmålingen er i tråd med personvernet, har selskapet satt all måling på pause.

«I lys av medieoppslagene har vi valgt å se nærmere på om dette er riktig, samt å stanse reisetidsmålingene», skriver Nye Veier på sin nettside.

Veiselskapet skriver videre at det ikke behandles noen personopplysninger i tjenesten. Ei heller informasjon om hvem som eventuelt har vært registrert der tidligere.

Nye veier er i dialog med Datatilsynet for å avklare om alt rundt personvernet er avklart.

Også i dag blir det forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området på grunn av signalfeil mellom Bryn og Grorud.
Les også

Ny signalfeil ga problemer for tog­trafikken i Oslo-området

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.