E6 RANHEIM-VÆRNES

Nye Veier og Acciona har signert sluttoppgjørsavtale på nærmere 400 mill

Nye Veier og Acciona avsluttet samarbeid på E6 i Trøndelag i juli. 25. oktober signerte partene en avtale om sluttoppgjør.

Accionas modeller av noen av bruene på E6-strekningen. Noen annen skal ta seg av den jobben.
Accionas modeller av noen av bruene på E6-strekningen. Noen annen skal ta seg av den jobben. Foto: Acciona Construction business
27. okt. 2023 - 17:55

Nye Veier avbestilte resterende deler av arbeidet under kontrakten med Acciona 1. juli 2023. Partene signerte en avtale om sluttoppgjør etter avbestillingen 25. oktober 2023, skriver Nye Veier på sin hjemmeside.

Signeringen av sluttoppgjørsavtalen innebærer at kontraktsforholdet mellom Nye Veier og Acciona er avsluttet og at det ikke gjenstår økonomiske eller andre forpliktelser mellom partene av betydning, heter det.

Betaler nærmere 400 millioner

I samsvar med totalentreprisekontrakten er det avtalt at har Acciona krav på 357 millioner kroner ved avslutning av kontraktsforholdet.

Beløpet skal dekke Accionas kostnader ved å fullføre og ferdigstille avtalte arbeider, rydde og sikre anleggsområdet, demobilisering og for at deler av kontraktsarbeidet ble avbestilt.

I tillegg utbetaler Nye Veier 35 millioner kroner for å dekke en del av avbestillingskostnadene for underleverandører. Acciona har frafalt søksmålet mot Nye Veier.

Utbyggingen av ny E6 mellom Ranheim og Værnes ble mer komplisert enn hva Nye Veier og Acciona antok. Dette skapte et mer krevende samarbeidsforhold og det var ulike syn på hva som var og ikke var en del av kontrakten, hvilket omfang som var inkludert i kostnadsdekningen blant annet knyttet til enkelte risikofaktorer i prosjektet. Årsakene er komplekse og til dels tekniske, og begge parter kom fram til at det var riktig å avslutte kontraktsforholdet.

Erfaringer fra prosjektet gir grunnlag for tiltak som kan redusere framtidig kontraktuell risiko, heter det.

Nye konkurranser skal lyses ut

Nye Veier har tidligere meldt at selskapet planlegger for at første konkurranse sendes ut i løpet av oktober og at ny avtale kan signeres i løpet av april 2024.

Nye Veier skal snarlig skal lyse ut den første av flere konkurranser for å ferdigstille prosjektet. Og: Nye Veier har ambisjon om å ha første nye entreprenør på plass i løpet av mai 2024.

 

Nye Veier lyser ut kontrakt for den drøye 12 kilometer lange strekningen fra Ranheim til Sveberg, som er en del av prosjektet med å bygge ny E6 frem til Værnes.
Les også

Oppdrag til 2,2 milliarder: Nye Veier sparket entreprenøren - nå søker de ny

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.