PROSJEKTER

Nye Veier avlyser konkurransen om E18 Kjørholt-Rugtvedt

Minst en av de to entreprenørene kan ikke levere.

Ny Grenlands-bru er et av prosjektene på E18-parsellen mellom Kjørholt og Rugtvedt.
Ny Grenlands-bru er et av prosjektene på E18-parsellen mellom Kjørholt og Rugtvedt. Illustrasjon: Rambøll
21. mai 2019 - 19:19

– Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse den pågående konkurransen om komplettering av tunnelene og bygging av ny Grenlandsbru på strekningen E18 Kjørholt-Rugtvedt, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør for Nye Veier på E18 Langangen-Grimstad, i en pressemelding.

I mars ble to entreprenører kvalifisert i konkurransen. Det ene selskapet er et arbeidsfellesskap (Joint Venture) mellom China Communications Construction Company Limited (CCCC) og Areonaval De Construcciones e Instalaciones, S.A (ACISA). Det andre er PNC Norge​.

Ikke i stand til å levere

Konkurransen avlyses fordi minst en av de to prekvalifiserte tilbyderne ikke ser seg i stand til å levere tilbud i henhold til konkurransegrunnlagets forutsetninger, heter det i pressemeldingen.

Kontrakten ble lyst ut i november 2018.

– Vi vil nå gå gjennom hele prosjektet fra Langangen til Rugtvedt på nytt og blant annet gjøre en ny vurdering av kontraktstrategi for strekningen, sier Ramlo i meldingen.

I mars i år opplyste Nye Veier at framdriftsplanen ville gjøre det mulig å signere kontrakt tidlig på høsten i år. Entreprenøren kunne dermed starte med å bygge ny Grenlandsbru allerede i 2019. Nå blir det ikke slik. 

Prosjektet går ut på å oppgradere Kjørholt- og Bamble-tunnelene og bygge ny Grenlandsbru på E18. Brua er tenkt å være omlag 600 meter lang og ha en seilingshøyde på 60 meter. Veistrekningen er på rundt 3,5 kilometer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.