KARRIERE

Nye vaktbikkjer mot sosial dumping

STATSBUDSJETTET: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil lære av erfaringene i byggenæringen.
STATSBUDSJETTET: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen vil lære av erfaringene i byggenæringen. Bilde: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Dag Yngve Dahle
13. okt. 2009 - 10:51

Vaktbikkjene skal være en korps av verneombud ute i regionene. Disse vil komme i hotell-, restaurant- og renholdsbransjen.

Melder inn

Verneombudene skal kartlegge og melde inn tilfeller av sosial dumping, altså utenlandske ansatte som blir utnyttet gjennom lav lønn eller dårlige arbeidsvilkår.

I dag er det allerede slike regionale verneombud i bygg- og anleggsnæringen.

Gode erfaringer

Denne ordningen har eksistert helt siden 1981.

– Erfaringene med regionale verneombud i bygge- og anleggsbransjen er svært gode, og vi ønsker derfor å utvide denne ordningen til andre bransjer. Det er bred enighet om at ombudene gjør en viktig jobb for å bedre helse, miljø og sikkerhet og forebygge ulykker og skader. Arbeidstilsynet rapporterer i tillegg at de har et svært godt samarbeid med ombudene når det gjelder tilsyn med sosial dumping, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Lav lønnsvekst med arbeidsinnvandring

Vil straffe sosiale dumpere

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.