MOBIL

Ny Walkman og ny Greenheart

Sony Ericsson kom ikke bare med Android-nytt i dag.

16. juni 2010 - 18:13

Det var Xperia X8 som tok mesteparten av oppmerksomheten rundt dagens Sony Ericsson-lansering, men produsenten hadde også to andre telefoner på lur.

Les også:

Cedar - miljømobil

Cedar er en ny telefon i Greenheart-serien, som altså er Sony Ericssons grønne alibi i form av telefoner laget delvis av resirkulerte materialer.

Noen veldig spennende telefon er Cedar riktignok ikke, men den vil nok tilfredsstille målgruppen, altså de som vil ha en billig telefon som er enkel å bruke.

Cedar har en skjerm på 2,2 tommer, super-3G og støtte for Micro-SD-kort. I tillegg har produsenten endelig forstått at det ikke er veldig supert å bruke miljøstempelet sitt på telefoner uten universalløsninger, og endelig fått på plass 3,5mm lydutgang og lading via micro-USB.

Ellers er det ikke stort mer å si om denne telefonen, bortsett fra at den kommer i butikkene iløpet av sensommeren/høsten.

Yendo - Enkel Walkman

Selv om Sony Ericssons nye strategi er å levere "bredere" telefoner uten vinklet målgruppe, har de ikke droppet brandingen helt. I dag lanserte produsenten en ny mobil med Walkman-stempel: Yendo.

Yendo ligner mye på Xperia X8/X10 Mini, men kjører Sony Ericssons proprietære plattform. Menysystemet er imidlertid det samme du finner i X10 Mini, altså en tilpasset versjon av UX. Telefonen er også den første Walkman-telefonen fra Sony Ericsson uten vanlige taster. Istedenfor har den en 2,6 tommers trykkskjerm med en oppløsning på 320 x 240 piksler.

Med støtte for MicroSD-kort på opp til 16 GB (2GB følger med), samt utgang for 3,5 mm minijack oppfyller telefonen basiskravene til en musikktelefon. Walkman-programvaren er heller ikke noe minus.

Telefonen er imidlertid sparsomt utstyrt både på teknologi- og maskinvaresiden. Prosessoren har en hastighet på 156 MHz, internminnet er på 5 MB, og høyeste internetthastighet er Edge. Kameraet tar bilder i en oppløsning på 2 megapiksler.

Dette betyr til gjengjeld at prisen blir svært hyggelig, og Yendo vil nok fort falle i smak hos de som er ute etter en telefon å ringe, sende meldinger og lytte til musikk med.

Også Yendo kommer i butikkene i løpet av de tre neste månedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.