BYGG

Ny utstikker på Gardermoen

Slik er plantegningen for nye Gardermoen. Avinor-styret vedtok i dag at den nye piren skal bygges rett nordover (i rødt). På tegningen vises også en ny fjernoppstillingsplass og den nye terminalbygningen som tidligere er vedtatt plassert vest for dagens sentralbygning.
Slik er plantegningen for nye Gardermoen. Avinor-styret vedtok i dag at den nye piren skal bygges rett nordover (i rødt). På tegningen vises også en ny fjernoppstillingsplass og den nye terminalbygningen som tidligere er vedtatt plassert vest for dagens sentralbygning. Bilde: Avinor
27. mars 2008 - 16:04

Styret i Avinor behandler utbyggingen av Terminal 2 gradvis. I dag ble det nye pirkonseptet bestemt.

Rett nord

Den nye piren blir plassert rett nordover for dagens sentralbygning og tar utgangspunkt i det nåværende pirløsning.

Tidligere er det vedtatt at den nye terminalbygningen kommer vest for dagens sentralbygning, i tilknytning til jernbanestasjonen.

Les også: Kniver om gullkantet kontrakt

Nesten dobling

Første byggetrinn av T2 skal etter planen stå ferdig sommeren 2012. Da vil OSL ha kapasitet til nærmere 28 millioner passasjerer i året. Andre byggetrinn vil supplere kapasiteten med ti millioner pax årlig.

Antall passasjerer ved Oslo Lufthavn var i 2007 19 millioner, en økning på nærmere 8 prosent fra året før. Så langt i år har veksten vært på hele ti prosent.

Les også: Bedre flyradar - bedre for miljøet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.