MOBIL

Ny Tegra til høsten

Nvidia "Logan" skal være klar før skjema.

21. mars 2013 - 15:20
Vis mer

Nvidia jobber i et jevnt og effektivt tempo, og har knapt fått sendt ut den nye Tegra 4-brikken sin til produsentene før snakket om neste generasjon, Tegra 5 - eller Logan - er i gang.

LES OGSÅ: Tegra 4 er lansert


Skal bli like bra som PC

Tradisjonen tro fra Nvidia er det grafikkbiten som får mest oppmerksomhet. Den kommende Tegra-brikken skal nemlig både få støtte for Nvidias programmeringsplattform CUDA 5, som er laget spesifikt for å hente mest mulig ytelse ut fra GeForce-maskinvaren.

Grafikkbrikken får også en variant av Kepler-arkitekturen som ble introdusert på Nvidias GeForce 600-serie av skjermkort i fjor.

Ifølge Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang skal den nye systembrikken gjøre mobiltelefonene i stand til "å gjøre alt en moderne datamaskin kan" i dag. Nå kan selvsagt ikke Huang kalles en objektiv part, men endringene i grafikkbrikken høres utvilsomt lovende ut.

Du kan forøvrig forvente at grafikkbrikken får 100 kjerner, om Nvidia holder det de lovet i 2011.

Tegra 6 i 2015

Nvidia har aldri prøvd å hemmeligholde hvor ofte du kan forvente nye Tegra-brikker, og slapp allerede i forfjor løs den planlagte utviklingen helt frem til 2015. Da er det Tegra 6 - eller "Parker", som står for tur.

Kilde: Fudzilla

LES OGSÅ: Her er den nye Snapdragon-familien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.