BYGG

Ny storaktør blant arkitektene

VIL EKSPANDERE: Link arkitektur kaprer mer av Sverige gjennom fusjon, og ser også mot det danske markedet.
VIL EKSPANDERE: Link arkitektur kaprer mer av Sverige gjennom fusjon, og ser også mot det danske markedet. Bilde: Doris Beling

– Nå skal vi bygge et sterkt, nordisk arkitektfirma sammen. Med vår samlede kompetanse kan vi konkurrere om store og komplekse oppdrag innenfor flere sektorer, sier Linda Marend, administrerende direktør i LINK arkitektur AB.

Øker kompetansen

LINK arkitektur AB eies av LINK arkitektur AS i Norge og har kontorer i Sverige og Norge. Med sammenslåingen blir LINK arkitektur ett av de fem største arkitektfirmaene i Norden, og riksdekkende i Sverige. Samark har kontorer i Malmö og Stockholm, og oppdrag både nasjonalt og internasjonalt.

Nå håper Marend at de vil øke sin kompetanse innen helsebygg, privat sektor og internasjonalt – samtidig som økt tilstedeværelse sør i Sverige bringer dem nærmere det danske markedet.

Bedre rustet

Stefan Bergkvist.
Administrerende direktør i Samark, Stefan Bergkvist, ser frem til å få økte ressurser til å utføre flere og bedre prosjekter etter fusjonen med Link arkitektur:

– Vi kan stå bedre rustet for fremtiden og gjennomføre store og kompliserte prosjekter både nasjonalt og internasjonalt, sier han i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.