KARRIERE

Ny SFT-sjef

KOM TIL SFT: Adm. dir. Ellen Hambro i Statens Forurensingstilsyn vil ha erfarne folk til å overvåke petroleumsbransjen.
KOM TIL SFT: Adm. dir. Ellen Hambro i Statens Forurensingstilsyn vil ha erfarne folk til å overvåke petroleumsbransjen. Bilde: SFT
Tore Stensvold
2. jan. 2007 - 14:47

Den juristutdannede Ellen Hambro er ansatt på åremål som SFT-sjef fra og med 1. januar i år.

Ellen Hambro (42) ruver fysisk sett ikke så mye som forgjengeren, Håvard Holm. Men SFT skal i hennes regjeringstid ruve i miljøpolitikken, lover hun.

Global utfordring

- Jeg gleder meg til å ta over ansvaret som øverste leder for SFT, sier hun til SFTs nettsider.

- Selv om SFT gjennom sin trettiårige historie har bidratt til å løse mange miljøproblemer, står verden overfor enorme utfordringer knyttet til særlig klimaendringer og miljøgifter. SFT har gode muligheter til å påvirke utviklingen gjennom våre virkemidler og de solide miljøkunnskapene vi besitter, sier Hambro.Landbruk og miljø

Selv om Ellen Hambro nå kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i Landbruks- og matdepartementet, har hun mye erfaring med miljøspørsmål.Før hun ble ekspedisjonssjef i Landbruksdepartementet i 2004, kom hun fra Miljøverndepartementet. Her startet hun sin karriere etter endt juridisk embetseksamen i 1991 og ble til 2004.

Tydelig

- Jeg kjenner SFT som en meget kompetent etat, med høy faglig integritet og med flinke medarbeidere. En av mine viktige oppgaver blir å videreføre og utvikle direktoratet som en fast og tydelig iverksetter av miljøpolitikken, sier Hambro til SFTs nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.