RAMMEAVTALE

Ny rammeavtale for inntil 50 mill i Telemark

Vegvesenet skal sikre E134 og riksveiene 36 og 41.

9. aug. 2022 - 14:24

Vegvesenet har kommet med en ny konkurranse - en rammeavtale for trafikksikkerhetstiltak på riksveiene i Telemark. Det dreier seg om utbedring av sideterreng og tiltak mot utforkjøringsulykker. Det meste av arbeidene skal skje på E134, men det vil også bli aktuelt med tiltak på riksveiene 41 og 36.

Byggherren regner for eksempel med at det blir utbedring av riksvei 41 sør for Steane i Vrådal, og utbedring av E134 i Bøgrend i denne avtalen. Startdato er satt til 1. september i år, og avtalen varer ut november 2023.

Det blir kan hende flere utbedringer, men det er ikke avgjort. Vegvesenet vil registrere behov og prioritere tiltak underveis i kontraktsperioden. Alle arbeider vil bli bestilt gjennom avrop.

Omfanget av rammeavtalen er anslått til seks millioner kroner i 2022. Så kommer det an på bevilgningene. Maksimal omsetning for rammeavtalen er 50 millioner kroner eks mva for hele kontraktsperioden, inklusive eventuelle opsjoner.

Arbeidene er først og fremst breddeutvidelse og kant- og veiforsterkning, men det kan også være aktuelt med mindre kurveutbedringer, utbedring av eksisterende vei, utvide sikkerhetssonen til inntil seks meter og etablere siktsoner. Utvidelsen innebærer sprenging av fjellskjæringer og fjellnabber/enkeltsteiner, slake ut veiskråninger, etablere nytt grøfteprofil, vegetasjonsrydding, forlenging av stikkrenner med nye inntakskonstruksjoner og skiltarbeider.

Det blir tilbudskonferanse 17. august, og tilbudsfrist er 26. august.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.