PRODUKSJON

Ny PIL-spiss

Stein Lier-Hansen (49) begynte i sin nye stilling i dag, 18. mai. Foto: PIL
Stein Lier-Hansen (49) begynte i sin nye stilling i dag, 18. mai. Foto: PIL

Det tok Lier-Hansen to år fra han begynte i PIL til han ble ny adm. dir. Han kommer fra stillingen som direktør for industripolitisk avdeling.

Stein Lier-Hansen har bakgrunn som statssekretær i Miljøverndepartementet i regjeringen Stoltenberg i perioden mars 2000 til oktober i 2001. Før det var han direktør i Direktoratet for naturforvaltning fra 1995, og assisterende direktør fra 1993-1995. Lier-Hansen var utdanningskonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund fra 1982 til 1986, fagleder fra 1986-1988 og generalsekretær fra 1988 til 1993.

Stein Lier-Hansen er cand. mag. med studier i natur- og miljøvernfag. I tillegg har han eksamen fra Foldsæ Landbruksskule i 1981 og eksamener i zoologi, fiske- og viltstell ved Norges Landbrukshøgskole fra 1982. Stein Lier-Hansen har hatt en rekke tillitsverv innenfor norsk friluftslivs organisasjoner, og har forfattet flere bøker innenfor jakt- og viltforvaltning.

- Styret i PIL har gjennomført en grundig ansettelsesprosess, der både eksterne og interne kandidater er vurdert, sier styreformann i PIL, Erling Øverland, ifølge en pressemelding.

- Vi er spesielt glade for å ha funnet den beste kandidaten i egne rekker. Styret er overbevist om at Lier-Hansen med sin næringspolitiske bakgrunn fra PIL og solide erfaring fra politikk og offentlig forvaltning, både faglig og ledelsesmessig, vil bidra til å styrke rammebetingelsene for konkurranseutsatt industri i Norge.

Lier-Hansen sier til PILs nettavis at hans viktigste oppgave blir å sørge for at samfunnet forstår hvor viktig en levedyktig industri er for at Norge skal kunne møte fremtiden godt rustet.

- Den kanskje viktigste oppgaven er å sørge for vi kan samles om en bærekraftig energipolitikk i Norge. Uten tilstrekkelig energi vil Norge miste et viktig ben å stå på, sier Stein Lier-Hansen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.