ENERGI

Ny metode skal halvere energiforbruket til CO₂-fangst ved biogassanlegg

Forskere fra Danmarks tekniske universitet (DTU) har utviklet en ny metode for fangst av CO₂ som fanger gassen i et fast stoff i stedet for i en væske. Nå skal teknologien testes på et svensk biogassanlegg.

De keramiske rørene inneholder den ioniske væsken som utgjør selve fangstmediet. Utformingen av rørene øker blant annet absorpsjon/desporpsjon av CO2 og den mekaniske stabiliteten.
De keramiske rørene inneholder den ioniske væsken som utgjør selve fangstmediet. Utformingen av rørene øker blant annet absorpsjon/desporpsjon av CO2 og den mekaniske stabiliteten. Foto: DTU Kemi
Martin Bernth, Ingeniøren
11. okt. 2021 - 14:30

CO₂-fangst er i den grad tilbake på moten i energisektoren og ikke minst blant politikerne. Å fange opp og gjenbruke klimagassen i for eksempel drivstoff har blitt utpekt av fagfolk så vel som politikere som et viktig verktøy i overgangen til et CO₂-nøytralt samfunn.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.