OFFSHORE

Ny løsning for plattformfjerning

Foto: Norske Shell
Foto: Norske Shell
29. des. 2000 - 07:51

SeaMetric International markedsfører nå løsningen aktivt overfor en rekke oljeselskaper på norsk sokkel. Markedet for fjerning av utrangerte plattformer ventes å ta av om 2-3 år.

Konseptet er en helt ny løsning for installering, flytting og fjerning av hele plattformdekk. Enkle og kjente prinsipper er benyttet, men satt sammen slik at det nye konseptet vil løse mange av de tekniske utfordringene oljeindustrien i dag står overfor.

Seametric regner det ny konseptet som konkurransedyktig på pris i forhold til tradisjonelle løftemetoder, fordi systemet vil være enkelt å tilpasse forskjellige plattformtyper og vekter. Det er konstruert til å tåle påkjenningene i Nordsjøen.

Operasjonstiden offshore vil være kort. SeaMetric International AS legger stor vekt på å ivareta den menneskelige og operasjonelle sikkerheten samt sørge for at de valgte metodene har et meget lavt energiforbruk, og tilsvarende lave utslipp.

– Vi er inne i en fase hvor vi finjusterer løsningene samtidig som vi har startet en dialog med flere operatører i Nordsjøen. Tilbakemeldingene gir grunn for optimisme. Vi vet vårt opplegg er fullt på høyde med andre, men vi er samtidig klar over at det ennå er et stykke frem før det første prosjektet kan gjennomføres, sier markedssjef Rolf Olavesen.

– Markedet er meget stort, - også på verdensbasis, og vi har tenkt å ta vår del av denne aktiviteten. Vi jobber med flere konsepter og tilbyr mange andre tjenester til oljeindustrien, opplyser Olavesen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.