ARBEIDSLIV

Ny lederstruktur i Statoil

31. aug. 2004 - 11:01

Den viktigste endringen er at Produksjon og drift og utbygging skiller lag. Det nye forretningsområdet er Teknologi og prosjekter.

Det skal ledes av Morten Loktu, som dermed er tilbake i Statoil, etter vel to år i stolen som Sintef-sjef.

I løpet av kort tid er dermed sjefsstolen i Norges Forskningsråd og Sintef ledige, i og med at Christian Hambro sluttet tidligere i vår.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Terje Overvik, som tidligere ledet forretningsområdet Teknologi etter at Morten Loktu gikk til Sintef , skal nå lede forretningsområdet Undersøkelser og produksjon Norge.

- Foruten at dette styrker Statoils teknologi og prosjektorganisasjon, vil det også gi mer rendyrkede forretningsområder og dermed klarere ansvar, sier Lund.

For å sikre kontinuitet i prosjektene, har Lund bestemt seg for å videreføre Snøhvit etter den gamle strukturen, slik at dette prosjektet vil rapportere til Overvik. Nye prosjekter vil rapportere til Loktu.

Henrik Carlsen - som i lang tid har sittet i en sentral posisjon for produksjon og ledet utbyggingsprosjekter, er overført til forretningsområdet Internasjonal undersøkelse og produksjon under Peter Mellbye. Carlsen skal lede Statoils oppgaver i Barentsregionen.

Savner sivilingeniører

President Gunnar Berg i Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening reagerer på at kun tre av de nye direktørene er teknologer, og at kun en av dem er kvinne.

-Vi er overrasket over sammensetningen av den nye konsernledelsen i Statoil. For oss ser det ut som om den vil bestå av personer med for lik utdannings- og erfaringsbakgrunn, sier han.

-Mannlige siviløkonomer i 40-årene er ofte flinke folk, men vi tror at det hadde vært en styrke for selskapet å ha hatt en bredere erfarings- og kompetansemessig sammensetning av ledelsen, sier Berg.

Den nye ledelsen er som følger:

Konsernsjef:

Helge Lund

Konserndirektører:

Terje Overvik - Undersøkelse og produksjon Norge

Peter Mellbye - Internasjonal undersøkelse og produksjon

Rune Bjørnson - Naturgass

Jon Arnt Jacobsen - Foredling og markedsføring

Morten Loktu - Teknologi og prosjekter

Eldar Sætre - Økonomi og finans (CFO)

Margareth Øvrum - Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Erling Øverland - Staber og spesialprosjekter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.