OFFSHORE

Ny kontroll på Troll A

FININNSTILLING: Steinar Pedersen fininnstiller prosjektorene fra 3D Perseption. Det nye storlerretet er på        1120 x 6800 mm.
FININNSTILLING: Steinar Pedersen fininnstiller prosjektorene fra 3D Perseption. Det nye storlerretet er på 1120 x 6800 mm.

Det er ni år siden Troll A ble satt i drift og nærmere 15 år siden kontrollrommet ble bestilt.

Nå er kontrollrommet fornyet samtidig med oppgradering av plattformen.

Det opprinnelige kontrollrommet fikk ikke plass til den nye instrumenteringen som var påkrevd da Troll A ble oppgradert med nye kompressorer og likestrømsforsyning fra land. Derfor er alt utstyr i kontrollrommet skiftet ut.

God plass

Det gjelder alt fra møbler til skjermløsninger.

– Vi har erstattet gamle baklyste skjermer med 3D Perseptions nye prosjektorsystem. Da blir alt belyst forfra, forteller Steinar Pedersen i ABB.

Han har hatt ansvaret hos ABB for å levere nye skjermer og andre møbler. Det inkluderer blant annet at gamle videoskjermer er byttet ut med nye flatskjermer. Resultatet er god plass i kontrollrommet.Uten stans

Hele utskiftingen av det gamle kontrollrommet har blitt gjort samtidig som det har vært produksjon på Troll A. Gassleveransene har gått som forutsatt.

– Vi hadde en liten nedeperiode i sommmer fordi alarmpanelet med alle kritiske alarmer måtte flyttes. Da ble produksjonen stoppet i nærmere to dager, forteller Pedersen,

Det er ikke skiftet ut kontrollutsrustning for øvrig. De samme prosessdatamaskinene kjøres fortsatt og kontrollrommet er alltid bemannet.

Ikke landstyring

Opprinnelig skulle Troll A fjernstyres fra land, men det er ennå ikke gjennomført, og det foreligger ingen konkrete planer om å overføre kontrollromsfunksjonene til land, såkalt e-drift.

Utskiftingen på Troll A var ferdig og i drift 15. august, mens de nye kompressorene settes i drift 1. oktober i år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.