GANG- OG SYKKELVEI

Ny kontrakt: Her skal kommunen ruste opp med ny gang- og sykkelvei

560 meter gang- og sykkelvei og alskens kabler og ledninger skal på plass.

Krysset mellom Havnegata (rett fram) og Skolegata (til venstre) i Brekstad.
Krysset mellom Havnegata (rett fram) og Skolegata (til venstre) i Brekstad. Foto: Google Maps
3. des. 2020 - 09:11

Det er Ørland kommune i Trøndelag som lyser ut en konkurranse som heter «Brekstad sentrum, ny infrastruktur Havnegata, Skolegata og Rådhusgata».

Her skal det bygges gang- og sykkelvei, og i tillegg skal diverse VA-ledninger oppgraderes.

De nye 560 metrene med belyst gang- og sykkelvei skal gå langs fylkesvei 710 Havnegata. Strekningen går fra eksisterende gangvei ved krysset mellom fylkesveiene 241 og 710 og til eksisterende gangvei ved en rundkjøring på fylkesvei 710.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Dessuten skal VA-anlegget oppgraderes, og det innebærer grave- og rørarbeid for hovedtrasé for spillvann på cirka 1,93 kilometer, samt å sette opp tre prefabrikerte  pumpestasjoner. Leveranse og montering av de nye pumpestasjonene inngår ikke i dette prosjektet.

I store deler av traséen skal det også anlegges overvanns- og forsyningsledninger, og en spillvannsledning skal oppgraderes.

I samme slengen skal kommunen breddeutvide Rådhusgata bak Tinghuset over et strekk på rundt 140 meter. Her blir det nytt kjørefelt.

Sier du A, bør du også si B: NHOs president og konsernsjef i Yara Svein Tore Holsether mener kommuner som sier ja til industri og nei til kraftproduksjon, skyver ansvaret over på andre.
Les også

Mener det er problematisk med kommuner som sier ja til ny industri og nei til ny kraft

Flo og fjære

Prosjektet foregår altså i Brekstad sentrum og langs sjøkanten. Dermed må entreprenøren ta hensyn til flo og fjære i området, opprettholde adkomstmuligheter i anleggsperioden og sikre nødvendig trafikkomlegging.

Det er ikke bare pris som avgjør hvem som får kontrakten. I kriteriene for konkurransen er beskrivelse av gjennomføringen vektet med 30 prosent, mens pris er vektet med 70 prosent.

Kommunen holder befaring på området 7. desember, og frist for å levere tilbud på jobben er 21. desember.

Med atomreaktor om bord, vil gass erstattes av nukleært brensel, men det vil fortsatt være damp. LNG-tankeren Cadiz Knutsen har framdriftssystem med dampturbin på 28 MW.
Les også

For kjernekraft-entusiaster var dette som en julekveld

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.