EIENDOM

Ny IT-løsning gjør at Statsbygg kan spare 600 millioner

Portalen viser at staten bruker 11 kvadratmeter mer kontorplass per ansatt sammenlignet med private.

Statsbygg leier blant annet kontorlokaler i Byporten ved Oslo S.
Statsbygg leier blant annet kontorlokaler i Byporten ved Oslo S. Foto: Utlånt fra Byporten ANS
3. okt. 2019 - 10:04

Staten bruker flere milliarder kroner i året på å leie kontorlokaler. På ti år har regjeringen planer om å spare inn 600 millioner kroner.

– Vi skal redusere pengebruken i leiekostnader med 15 prosent. Det er et konservativt anslag og tilsier 600 millioner kroner i sparte skattepenger. Det kan brukes på mange fornuftige ting fremfor å betale leie, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) til Nettavisen.

Onsdag lanserte Statsbygg en portal som viser statens leiekontrakter.

Les også

– Leier dyrt og stort

Portalen viser at staten bruker 11 kvadratmeter mer kontorplass per ansatt sammenlignet med private, og totalt bruker staten 16,6 milliarder i året på leie av kontorer, skriver nettstedet.

Etaten som bruker mest penger på leieutgifter, er politiet, 1,7 milliarder kroner i året. Deretter kommer Nav, som bruker 1,073 milliarder kroner i året. Begge etatene har lokaler over hele landet.

– Staten leier dyrt og stort. Det kan vi ikke gjøre. Vi skal leie til en fornuftig pris. Det handler om fornuftig bruk av skattebetalernes penger, og det handler om klimaavtrykk. Staten bør være like god kapitalist som de vi leier hos, sier Mæland til Nettavisen.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.