OFFSHORE

Ny gigant under vann

25. okt. 2001 - 11:52

Selskapet har blant annet mange aktiviteter på svært dypt vann utenfor Brasil og vil være en meget interessant partner når dypvannsfeltene blant annet i Mexicogolfen skal utvikles. Dersom styrene i de respektive selskapene godkjenner avtalen, planlegges oppstart fra 1. januar 2002.

Både eiendeler, personell, løpende kontrakter og selskapenes intellektuelle kapital inn går i det nye selskapet. Hovedkontoret legges til Aberdeen, med regionale baser i Norge, Singapore, Brasil og USA. Totalt 23 spesialskip med dynamisk posisjonering som utfører rørlegging, konstruksjon, dykking og undersøkelser på dypt vann, inngår i det nye selskapet. I tillegg har selskapet 100 ROV-er samt tre baser for produksjon av rørledninger. Selskapet får 4000 ansatte hvorav 500 ingeniører med spesialkompetanse innen utbygging og vedlikehold av undervannsfelt. Halliburton og DSND skal eie 50 prosent hver av aksjene i det nye selskapet.

DSND Subsea har i dag hovedkontor i Grimstad. DSND er mest kjent for dykkeroperasjonen ved hevingen av Kursk. Halliburton Subsea er en del av Halliburton Energy Services Group, verdens største serviceselskap innen oljesektoren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.